Mahkumlara Af-Ek Gösterge ve EYT İçin TBMM'de Önemli Açıklama

TBMM Genel Kurulu 'nda mahkumlara af, emeklilikte yaşa takılanlar ve ek gösterge ile ilgili önemli açıklama geldi. 3600 ek gösterge, mahkumlara af ve EYT hakkında gelen son dakika açıklaması haberimizde. İşte gelen açıklama.

Mahkumlara Af-Ek Gösterge ve EYT İçin TBMM'de Önemli Açıklama

TBMM 'de önemli mahkumlara af, ek gösterge, EYT açıklaması geldi.

TBMM Genel Kurulu önceki gün toplandı. Genel Kurul , komisyondan geçmesi sonrası TBMM Genel Kurulu 'na gelen torba yasayı 17 ve 18 Temmuz 2019 günlerinde görüşecek.  CHP Milletvekili Haydar Akar, TBMM Genel Kurulu 'nda bir konuşma yaptı ve önemli ifadeler kullandı.

TBMM 'nin yarın yapılacak görüşmeler sonrası tatile girmeyi planladığını söyleyen Haydar Akar, çözüm bekleyen çok sayıda sorunun olmasına rağmen Meclisin neden tatile gireceğini sordu. 

Akar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Meclis yarın yapılacak görüşme sonrası büyük ihtimal 1 Ekim 2019 tarihine kadar tatile girecek. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili hepinizin malumu tüm milletvekilleri ile birlikte biz de çok sayıa mesaj alıyoruz. Girdiğimiz tüm seçimlerde partiler, EYT 'lilerin sorununu çözeceklerini tüm meydanlarda söylediler. Yine tüm partiler seçim meydanlarında ek göstergeyi de çözeceklerini söyledi. CHP olarak bu konularda kanun teklifi hazırladık ve  Genel Kurula getirdik. Ancak bu kanun teklifleri Cumhur ittifakının oyları ile  reddedildi. Bu sorunlar çözülmeden meclisin tatile girmesni doğru bulmuyoruz."

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

Seçim meydanlarında af meselesinin çokça dile getirildiğini, bu nedenle büyük bir beklentinn olduğunu söyleyen Haydar Akar , şu ifadeleri kullandı:

"Buradan yeni cezaevi müjdeleri verenler, af müjdesini de vermiş ve vatandaşları beklenti içine sokmuşlardır. Af meselesi çözülmeden meclisin 1 Ekim 'e kadar tatile girmesini doğru bulmuyoruz."

AF-EYT VE EK GÖSTERGE HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN