Lütfü Türkkan: İşsizlik Fonundaki Paraları İşsiz Vatandaşlara Maaş Vermek Yerine...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda işsizlik maaşıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Lütfü Türkkan: İşsizlik Fonundaki Paraları İşsiz Vatandaşlara Maaş Vermek Yerine...

İşsizlik fonunun işsiz vatandaşlara maaş ödensin diye kurulduğunu, fakat işsiz kalan bir çok vatandaşın çeşitli gerekçelerle bu fondan faydalanamadığını söyleyen Türkkan, işsizlik fonunda biriken paranın farklı kaynaklara aktarıldığını öne sürdü. 

"SİZE HER GELENİ DEVLETE YERLEŞTİREMİYORSUNUZ, ÖZEL SEKTÖRDE DAHİ İŞ BULAMIYORSUNUZ"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, "İşsizlik Fonu niye vardı? İşsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı ödensin diye. Peki, şu anda işsiz yok mu yani Türkiye'de işsizlik meselesi bitti mi, bu fona ihtiyacı mı kalmadı Türkiye'nin? Hayır; aksine, Türkiye'de işsizlik çoğaldı. Hatta, son ekonomik sıkıntıdan sonra bu işsizliğin, her birimiz, bulunduğumuz bölgede çok daha fazla arttığını görüyoruz. Sizler çoğunluk partisi, mevcut Hükûmetle aynı partide olmanıza rağmen, size her müracaat edeni devlete yerleştirme imkânınız yok, mutlaka bulunduğunuz şehirde özel sektörde bir yerlere müracaat konusunda yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Aldığınız cevap hepimizle aynı: "Kusura bakmayın, şu anda personel alamıyoruz, hatta personel çıkarmak zorundayız." Doğru mu? Burada anlaşıyoruz. Yani bu İşsizlik Fonu, devletin işsiz kalan işçisine ödemek üzere biriktirdiği bir fon. Bu fonu siz ne yaptınız? Yandaşlara sermaye transferi yaptığınız bankaların açığını kapatmak için bankalara aktardınız. Bakın, o da yetmedi, orada da deniz bitti. Şimdi de ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Merkez Bankasının Genel Kurulu her yıl nisan ayında yapılır. Merkez Bankası çok kârlı bir kuruluştur, temettü dağıtır ama nisan ayını bekleyemediniz çünkü 31 Martta seçim var. Bizim çuvalın dibi delindi, Türkiye'nin sermaye yapısındaki biriktirdiğimiz o çuvalın dibini deldiniz.

"O AÇIĞI NASIL KAPATACAKSINIZ?"

Şu anda da Merkez Bankasının Genel Kurulunu ocak ayına alıyorsunuz, temettü dağıttıracaksınız, o temettülerle -daha önce İşsizlik Fonu'nda yaptığınız gibi- bu paraları tekrar bankalara aktaracaksınız. Oradan da tekrar, Katar'la beraber Arifiye fabrikasını özelleştirmeye çalışıyorsunuz ya, Ethem Sancak'a kaynak yaratacaksınız. Bu İşsizlik Fonu meselesi değil, bu Türkiye'nin yolsuzluk meselesi aslında.Türkiye, yolsuzluklarına kılıf arıyor, yolsuzluklarına kaynak yaratıyor. Bu meselenin aslı budur. Bankaların herhangi bir görev zararları yok, bankalar birileri tarafından dolandırılıyor ve o dolandıranlar da maalesef hep sizin çevrenizde bulunan insanlar, üzülerek beyan ediyorum. Yani Hariri'yi getirdiniz buraya 22 milyar dolarını aldı bu ülkenin, gayrimenkullerini sattı TELEKOM'un, gelirlerini aldı; giderken de size 4,5 milyar dolar borç bıraktı, gitti. Şimdi, o açığı nasıl kapatacaksınız? İşsizlik Fonu'ndaki paraları alıp… Hariri'nin çaldığı paraları kapatmak üzere İşsizlik Fonu'nu kullandınız. Ben size bir şey daha söyleyeyim mi? 31 Marta kadar -15 Şubatta zannediyorum kapatacağız burayı- yolda en çok rastlayacağınız konu işsizlik." ifadelerini kullandı. Vatandaşın en çok şikayet ettiği konulardan birisinin de işsizlik olduğunu söyleyen Türkkan, "Seçmenlerinizden en çok şikâyet konusu edilecek mesele işsizlik konusu ve bu işsizliğe kısa vadede hemen çözüm bulmak da mümkün değil. Yani bugün düğmeye basıp yarın millete iş bulmamız mümkün olmayacak. O yüzden bu İşsizlik Fonu gerçekten çok önemliydi ama bu İşsizlik Fonu'nu sizinle beraber, siyasetinizi finanse ettiğiniz yandaşlarınıza transfer ederek kullandınız." dedi.