KYK Borcunu Ödeyenleri İlgilendiren Flaş Haber Borcunu Ödeyenlere Formül Aranıyor

Milyonlarca vatandaş KYK borçları hakkında yapılacak düzenlemelerin detayını beklerken akıllarda en önemli soru şu: KYK borcunu ödeyenler için bir çalışma var mı?

KYK Borcunu Ödeyenleri İlgilendiren Flaş Haber Borcunu Ödeyenlere Formül Aranıyor

KYK borçları için kritik viraja girilmiş durumdayken ödemelerin detayları hakkında çalışmalarda sona geliniyor. Borçlular, borçların yapılandırmasını beklerken hükümete yakın Sabah Gazetesinden flaş bir iddia geldi.

Gazeteden Fatma Göksu’nun haberine göre hükümet tarafından borcunu ödeyenler için formül arayışında olunduğu belirtildi. Haber göre borcunu ödeyenler için geriye dönük işlem yapılması mümkün görünmese de bu konuda bazı seçenekler üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Yasa yürürlüğe girer girmez rakamlar yenilenecek ve borcu olanların ÜFE farkı silinecek. Gençler düzenlemenin hayata geçirilmesi ile birlikte sadece anaparayı ödeyecekler.

Gençlerin omuzlarından 26 milyar liranın üzerinde bir yük kalkmış olacak. Konu ile ilgili ayrıntıları Bakanlar Nebati ve Kasapoğlu tarafından yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından il ve ilçe müdürlüklerine giden talimat doğrultusunda anapara dışındaki farkın tahsil edilmemesi ve askıya alınması istendi.

Ödeme Planı Nasıl Olacak

Edinilen bilgilere göre düzenlemeyle ilgili olarak, icralık olanların borçlarının anapara üzerinden yapılandırılması, ödemelerin 2 yıl sonra başlayacağı koşulunun kaldırılması, peşin veya taksitli ödeme tablosu gibi seçenekler üzerinde duruluyor.

Borcunu Ödeyenlere Formül

Borcunu ödeyenlere ise hakkaniyet açısından kısmi veya anapara dışında yapılan ödemenin tümünün iadesi seçeneklerinin mümkün olup olmayacağı üzerinde durulduğu ifade ediliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /