KPSS Soruşturmasında Flaş Gelişme Ertelenen Sınavların Kitapçıkları da…

KPSS soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Dün yapılması gereken sınav ve 6-7 Ağustosta yapılması planlanan sınavlar ertelenmişti. Bu sınavların soru kitapçıkları da incelenmeye alındı.

KPSS Soruşturmasında Flaş Gelişme Ertelenen Sınavların Kitapçıkları da…

KPSS’de soruların sızdırılmasına ilişkin soruşturma derinleşiyor. Konuya ilişkin DDK, ÖSYM,YÖK, MASAK ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken dün ve 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılması gereken sınavlarda ertelenmişti.

Yeni Şafak’ın haberine göre ertelenen sınavlar da incelemeye alındı. Sınav kitapçıklarında hazır olan sorularda da çıkmış soru olup olmadığı incelenecek ve bu sınavlara soru hazırlayan hocalarda incelenmeye alınacak.

KPSS’nin iptaline yol açan ‘benzer’ soruları soru havuzuna sokan hocaların o soruları nasıl yazdığı da değerlendiriliyor. Soruları hazırlayan hocaların soru hazırlama kampına girerken üzerinde hiçbir şey getirmelerine müsaade edilmiyor. Hocaların soruları aklında tutarak bilgisayar ortamına aktarmış olabileceği değerlendiriliyor.

Önümüzdeki sınavlar için de tedbirler alınmaya başlanacak. ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavların soru havuzu yeniden düzenlenecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /