KPSS Ön Lisans için Geri Sayım Sona Eriyor (Soru Sayısı, Sınav Süresi ve Diğer Detaylar)

2018 KPSS Ön Lisans sınav yerleri geçtiğimiz gün ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Milyonlarca insanın memurluk hayallerinin ilk adımı olarak görülen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na bu sene ön lisans düzeyinden girecek adaylar 4 Kasım'da sınav heyecanı yaşayacaklar.

KPSS Ön Lisans için Geri Sayım Sona Eriyor (Soru Sayısı, Sınav Süresi ve Diğer Detaylar)

KPSS Ön Lisans sınav yerleri için KPSS adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemleri tamamlandı. Adaylar sınav yerlerini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sayfasının Aday İşlemleri sistemi (AİS) üzerinden kontrol edebilecekler.

Sınav 4 Kasım 2018 saat 10.00'de başlayacak. Ön Lisans adaylarının sınav saatlerine dikkat etmeleri , sınav saatinden önce salonlarda yerlerini almaları büyük önem teşkil ediyor. Son yıllarda ÖSYM sınav saati konusunda oldukça eleştiri alıyor, geçtiğimiz yıllarda kısa süreliğine uygulanan 15 dk kuralı bir çok adayı mağdur etmişti. Bu yıl da sınav saatine bir iki dakika geçiken binlerce aday salonlara alınmadı. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için trafik vb. durumlar göz önüne alınarak sınav giriş kağıdı ve kimliklerle beraber sınav saatinden önce KPSS Önlisans'a girilecek sınav merkezinde bulunması önemli.

Bu arada Türkiye genelinde saat 10.00 olarak belirlenen sınav saati, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için saat 09.00 olarak belirlendi. Kıbrıs'lı soydaşların bu konuya dikkat etmeleri de çok önemli.

Sınav saati ve sınava girişle ilgili ÖSYM'den yapılan son bilgilendirmede şu ifadelere yer verilmişti : 

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur:

Adaylar, fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava kesinlikle alınmayacaklardır.

KPSS Önlisans 130 Dakika sürecek,  Genel Yetenek'te adaylara 60, Genel Kültür'de 60 soru sorulacak. 

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN