Konya'dan 51 Saat Sonra Gelen İyi Haber!

Konya'nın Karapınar ilçesinde 20 metre çapında, 30 metre derinliğindeki dev obruğa geçtiğimiz gün düşen tilki, obruğa botla inen AFAD ekipleri tarafından önce uyuşturulup daha sonra bota alınarak kurtarıldı.

Konya'dan 51 Saat Sonra Gelen İyi Haber!

51 saat yaşam mücadelesi veren tilki, ekiplerin tedavisinin ardındna doğaya salındı.  Yeraltı sularının çekilip, toprağın göçmesi neticesinde meydana gelen 320 civarında irili-ufaklı obruğun yer aldığı Konya Karapınar'da, geçtiğimiz ay yeni bir obruk daha oluştuğu görüldü.

İlçe merkezine 15 km. uzaklıktaki Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde, ortasından patika yol geçen mısır tarlasında oluşan dev obruku görmeye gidenler, pazar günü saat 09.00 sularında obruğun içinde tilki olduğunu fark etti. Vatandaşlar yardım için yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen AFAD ve Belediye ekipleri ekipman yetersizliği sebebiyle tilkiyi çıkaramadılar. Fakat daha sonra gerekli ekipman ve techizat sağlanınca çalışmalar hızlandı. AFAD ekipleri botla obruğun içine girip, uyuşturucu iğne yardımıyla tilkiyi uyuşturduktan sonra bota alıp tekrar yüzeye çıkardı. Tilki'nin kendine gelmesinin ardından doğaya salındığı öğrenildi.

Kamudan haberler,  Konya haberleri, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA