Kapıkule'de Gurbetçi Yoğunluğu Azaldı!

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yaşadıkları ülkelere dönmek için perşembe gününden itibaren sıraya giren ve 9 kilometre kadar kuyruk oluşturan gurbetçilerin yoğunluğu azalıyor.

Kapıkule'de Gurbetçi Yoğunluğu Azaldı!

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden elde edilen verilere göre Kurban Bayramı boyunca 4 günde 15 bin 144 araç içerisinde 77 bin 645 kişi Kapıkule sınırından çıkış yaptı.

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının, yaz tatillerinin ardından dönüş yoluna geçmesi geçtiğimiz perşembe gününden itibaren kara sınır kapılarındaki yoğunluğu büyük ölçüde Betist arttırmıştı. Kurban Bayramı tatiliyle birleşen yoğunlukta dönüş için Kapıkule'yi tercih eden gurbetçilerin araç kuyruğu gümrük dışına taşmış ve 9 kilometreye kadar uzamıştı.

Günde en az 4 bin aracın çıkış yaptığı sınırdaki kuyrukların 1 kilometrenin altına düştüğü görüldü. Almanya'nın yanı sıra çoğunluğu Fransa ve Hollanda'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar Pazartesi günü işlerinin başına geçebilmek için dönüşü şansa bırakmayarak perşembe ile Cumartesi günleri arasında sınır kapısını kullandı.