Kanun Teklifini Meclise Verdi! Çağrıyı Yineledi 'Yardımcı Hizmetler Sınıfı GİH'e Geçirilsin'

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kamudaki Yardımcı Hizmetler sınıfının kaldırılması ve ilgili sınıftaki personelin statüsünün memur statüsüne geçirilmesi için kanun teklifi verdi. Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, taşeron kadro sürecinden sonra YHS'de bazı aksaklık ve adaletsizlikler olduğunu hatırlatarak, acilen bir kamu personeli reformu yapılması gerektiğini, YHS sınıfının kaldırılarak ilgili sınıfa mensup personelin memur statüsüne geçirilm

Kanun Teklifini Meclise Verdi! Çağrıyı Yineledi 'Yardımcı Hizmetler Sınıfı GİH'e Geçirilsin'

Kanun Teklifini Meclise Verdi! Çağrıyı Yineledi 'Yardımcı Hizmetler Sınıfı GİH Geçirilsin'

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kamudaki Yardımcı Hizmetler sınıfının kaldırılması ve ilgili sınıftaki personelin statüsünün memur statüsüne geçirilmesi için kanun teklifi verdi. Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, taşeron kadro sürecinden sonra YHS'de bazı aksaklık ve adaletsizlikler olduğunu hatırlatarak, acilen bir kamu personeli reformu yapılması gerektiğini, YHS sınıfının kaldırılarak ilgili sınıfa mensup personelin memur statüsüne geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

KAMUDA ACİL BİR REFORMA İHTİYAÇ VAR

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Değerli milletvekilleri kamuda yaklaşık 3 milyon kadrolu devlet memuru çalışmaktadır. Bunlar 11 ayrı sınıf adı altında toplanmaktadır. Bunlardan biri de yardımcı hizmetler sınıfı, hepinizin malumu son yıllarda kamu hizmetlerinde özellikle güvenlikten yemekhaneye, bahçıvanına kadar taşeron firmadan alınan elemanlarla 1 milyonu aşkın istihdam sağlandı, böyle olunca bir çok hizmetlinin görev alanı doldurulmuş oldu. Bugün kamuda 111 bin civarında hizmetli kadrosunda çalışan var, bunların büyük bölümü masa başında çalışıyor. Böyle olunca görülmüştür ki, artık işçi adını verdiğimiz, kadroya geçirdiğimiz taşeronlardan alınanlar bu hizmetleri yapar oldular. Zaten DPB artık hizmetli istihdamı yapmıyor. Çünkü sadece hizmetli kadrolarına, özür gruplarından çalışanlar geliyor. Kamu personelinde yeni bir reforma acilen ihtiyaç var. Bu reformu yaparken, aynı taşeron firmalardan aldığınız işçiler gibi, mazeret gruplarından tahsil durumu düşük olanların işçi statüsünde devlete istihdamı, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak, memur statüsüne geçirilerek bu işin çözülmesiyle hem kamu rahatlayacak. Hem de israfın önüne geçmiş olacağız. Bu hususta kanun teklifimizi meclise verdik. İnşallah üzerinde çalışılır." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA