Kamudan İhraç Edilen ve Açığa Alınan Memurları İlgilendiren Önemli Gelişme

Kamudan ihraç edilen ve açığa alınan memurları ilgilendiren önemli haber. Bazı itirafçı FETÖ'cülerin verdikleri isimlerin örgüt ile bağlantısı olmadığı ortaya çıkıyor.

Kamudan İhraç Edilen ve Açığa Alınan Memurları İlgilendiren Önemli Gelişme

Kamudan ihraç edilen ve açığa alınan memurlar ile ilgili önemli gelişme.

FETÖ 'nün kamudaki tüm yapılanmasının ortaya çıkması için devam eden çalışmalarda itirafçıların verdiği isimlerin ve bilgilerin çelişkili olması sonucu yeni yöntemler geliştirilmeye başlandı. Darbe girişimi sonrası itirafçı olmayan ve tutuklanarak cezaevine gönderilenler, hapisten kurtulmak için de daha sonra itirafçı olmaya karar verenlerle yurtdışında kaçak şekilde hayat sürdürüp  'itirafçı' olmak için dönenlerin verdiği bilgiler  karşılaştırıldı ve incelemeler yapıldı.

Verilen isimler araştırıldığında , bilinen bilgilere ek olarak yeni bir isim alınamadığı, verilen hemen hemen tüm isimlerin yurtdışında kaçak şekilde yaşadığı ve verilen bazı isimlerin de FETÖ ile irtibatı olmadığı ortaya çıktı. 

Hürriyet Gazetesi 'nden Nuray Babacan 'ın bugün kaleme aldığı yazısına göre: terör örgütü FETÖ 'nün itirafçılarla yeni bir oyun planı kurguladığı şüpheleri arttı.  Hem askeriyede, hem de hükümette, bunlarla ilgili özel inceleme başlatıldı.

TSK Hukuk Müşavirliği, emniyet ve savcılıklarda yapılan özel incelemelerin yanısıra AK Parti'de bu konuda çalışan isimlerin yaptığı ortak çalışmayla 'sorunlu bilgilerin' ayıklanması sürüyor. AK Parti kurmayları, "Her seferinde farklı bir plan ve oyun geliştiriyorlar. Son olarak yurtdışında kaçak olanlardan itirafçı olarak dönenler oldu. Bunların büyük bölümü zaten bilinen bilgileri veriyor. Verdikleri yeni isimlerin büyük bölümünün, FETÖ ile hiçbir ilişkisinin olmadığı, tam tersi FETÖ iftirasına uğradığı ortaya çıkabiliyor. Gerçek itirafcılarla, bunlar arasında ayrım yapmak için özel çalışma yürütülüyor" ifadelerine yer verildi.

TEYİT EDİLİYOR

İtirafçılardan alınan bilgiler, kripto FETÖ 'cülerin gün yüzüne çıkmasını bir nebze olsun sağlıyor. Verilen isimler ise bir kaç kez teyit edildikten sonra o isimler hakkında işlem başlatılıyor. Her aşamada FETÖ'cüler yeni bir oyun geliştirmeye devam ediyor.

Sonradan itirafçı olanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kalmak adına bu sorunun yaşandığı dile getirildi. Bunun üzerine, "Açığa alınma işlemleri devam etsin, bu FETÖ'nün oyunu olabilir" tezi savunuldu.

Kamubulteni.com  | Ankara