Kahramanmaraş’taki “Dünyanın En Saçma Binası” için Yıkılış Tarihi Belli Oldu

Arama motoru Google’da dünyanın en saçma binası olarak gösterilen binaya ilk kazma Kurban Bayramında vurulacak.

Kahramanmaraş’taki “Dünyanın En Saçma Binası” için Yıkılış Tarihi Belli Oldu

Kahramanmaraş’ın merkezi konumunda yer alan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı.

Aradan geçen zamanda sarı, kırmızı, mavi rengi hem de mimarı yapısıyla kısa sürede kentin simgelerinden biri haline gelen bina, birçok noktadan rahatlıkla gözlemlenebiliyor.

Bina, ününü Türkiye dışına çıkararak Google’da, ‘Dünyanın en saçma binası’ yazıldığında görsellerdeki ilk sırada yer almasıyla katladı.

Binada iş yerlerinin yanı sıra Kaymakamlık da yer alıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan planlamada bina için yıkım kararı alınırken, binanın yıkımı için çalışmalara Kurban Bayramında başlanacağı belirtildi.

Binanın yıkılış kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör şunları söyledi:

Kentin en merkezi yeri olan özel idare binamız ve adliye binamız yaklaşık 40 dönümlük bir alana sahip. Burada çok uzun süreli çalışma yaptık. Özel idare binasının fonksiyonel olmaması ve şehir siluetinin olmaması nedeniyle kentin kamuoyunda yıkılması konusunda çok ciddi bir fikir birliği oluştu. Bunun üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile çalışma yaptık. Bakanlığımız burayı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Eskiden adliye binası ve daha sonra emniyet binası olarak kullanılan binanın yıkım işlerine başladık. İl Özel İdare binamızın yıkım sürecine başlandı. Binadaki iş yerlerindekilere Kurban Bayramına kadar süre verdik. Taşıma bedeli olarak onlara aynı zamanda destek verdik. İnşallah bayramda da bu binanın yıkımına başlayacağız.