Kabine Toplanıyor! Masada İcra Takibine Düşen Dar Gelirlinin Borçları Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinesini topluyor. Kabinenin masasında ki önemli konulardan birisi icra takibine düşen dar gelirli vatandaşın borçlarının tasfiye edilmesi konusu. Peki başka hangi konular var.. İşte detaylar

Kabine Toplanıyor! Masada İcra Takibine Düşen Dar Gelirlinin Borçları Var

Kabine Toplanıyor 

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan kabinesini Beştepe'de topluyor. Kabinenin masasında çok önemli konulardan birisi de icra takibine düşen dar gelirli vatandaşın borçlarının tasfiye edilmesi konusu var. 

Dar gelirlinin icra takibi borçları tasfiye ediliyor

Tüm bakanların hazır olarak katılacağı toplantıda dar gelirli vatandaşların haciz ve icra sorununu çözecek düzenlemenin detaylarının görüşülmesi ve karara bağlanması bekleniyor. Toplantı sonrasında Erdoğan'ın alınan kararı duyurması bekleniyor. Gelen bilgilere göre yaklaşık 5 milyon ailenin 2 bin liraya kadar olan borçları tasfiye edilecek. Öte yandan bu vatandaşların içinden sayıları yaklaşık 1 milyon olan kişilerin varlık yönetim şirketleri tarafından icra edilmiş borçlarını da devlet üstlenecek. Devlet bu borçlarında 2 bin 500 TL'ye kadar olan kısmı üstlenecek.

Sosyal konut projesi masada 

Kabinenin masasında olan bir diğer önemli konu ise 13 Eylül'de detaylarının açıklanacağı sosyal konut projesi olacak. Kabinenin bir çok ilde yapılacak 180 bin konutun detaylarını görüşmesi bekleniyor. Projenin 13 Eylül'de detayları ile duyurulmadan önce kabinede Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

Fahiş fiyatlar görüşülecek

Toplantı da ekonomik konulardan son olarak ise enflasyonla ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik atılacak adımlaların ele alınması ve yaptırımların konuşulması bekleniyor.