İzmir'de Camilerde "Çav Bella" Çalınmasına İlişkin Diyanet İşleri Başkanı'ndan Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'de kimliği bilinmeyen kmişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek 'Çav Bella' çalınmasına dair açıklama yaptı.

İzmir'de Camilerde "Çav Bella" Çalınmasına İlişkin Diyanet İşleri Başkanı'ndan Açıklama

İzmir Müftülüğünün ses sistemine gerçekleşen çirkin saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı, "İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN 'ÇAV BELLA' AÇIKLAMASI

Mübarek Rmaazan Ayında gerçekleşen saldırıya dair suç duyurusunun yapıldığını da söyleyen Ali Erbaş şunları kaydetti: İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bir hadise ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provokatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş