İYİ Partili Lütfü Türkkan: Suriyelilere Ne Kadar Para Harcandığını Bilen Yok

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına söz aldı. Burada ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkkan, Türkiye'nin önündeki en büyük sosyal ve ekonomik sorunlarından birisinin de Suriyeli Mülteciler olduğunu söyledi.

İYİ Partili Lütfü Türkkan: Suriyelilere Ne Kadar Para Harcandığını Bilen Yok

Suriyelilere ne kadar para harcandığı, ne kadar Suriyeli'nin Türkiye'de olduğuna yönelik net rakamların ortaya konulamadığını söyleyen Türkkan, Suriyeli'lerin ülkelerine dönmesi için gerekli dış politik hamlelerin yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. İ

Yİ Partili Türkkan, 'Ülkemizin ekonomik ve sosyal açıdan gelecek planlaması için önemli bir husus da ülkemizdeki Suriyeli mülteciler konusudur. Evet, bu konuda sizin kafanız karışık, biliyorum, ne yaptığınızı çok bilmiyorsunuz. Suriyelilere ne kadar para harcadığınız da belli değil. Sayın Cumhurbaşkanının birkaç farklı konuşmasına baktım, bir yerde 25 milyar dolar, ondan bir süre sonra 35 milyar dolar diyor, sonra bir bakmışsınız 32 milyar dolar diyor, yani kontrol yok bu konuda. Arada giden milyar dolarların hesabı sanki hiç verilmeyecekmiş gibi o kadar rahat telaffuz ediliyor ki. 35 milyar deniliyor, 25 milyar deniliyor, 32 milyar dolar deniliyor; kimin ne kadar para harcadığını bilen yok Sayın Cumhurbaşkanından başka. Sayın Cumhurbaşkanı mutlaka biliyordur ama Meclis bilmiyor, sizler bilmiyorsunuz, biz bilmiyoruz.Ülkemizde kaç Suriyeli mülteci var, ne kadar para harcadık, bütçemize bunun yükü nedir bilen var mı? Yok. Yani afaki bir rakam dolaşıyor ortada ama net bir bilgi yok. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in defalarca belirttiği gibi, Suriyeli mültecilerin dönebilecekleri bir Suriye inşa etmek en önemli dış politika önceliklerimizden biri olmalı. Bu, Türkiye'nin selameti için de önemli bir konu. Aksi hâlde Suriyeli konusunun, Türkiye'nin ekonomik dengesini bozmakla beraber hem demografik yapısını hem de beraberinde getireceği sosyal problemleri iyice düşünün derim." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA