İYİ Partili Cihan Paçacı : Gençlerimizin Yarısı İşsiz, Geleceğe Karşı Umutsuz

İYİ Parti'li Cihan Paçacı İYİ Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meseleler ve ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşsizlik meselesinin artık can alıcı noktaya geldiğini söyleyen Paçacı, özellikle gençlerin geleceğe karşı umudunu yitirdiğini vurguladı

İYİ Partili Cihan Paçacı : Gençlerimizin Yarısı İşsiz, Geleceğe Karşı Umutsuz

Paçacı şunları söyledi: İşsizlik tam anlamıyla toplumsal facia noktasına geldi.

Toplumsal facia olarak görülen işsizliğe bir de Sn. Hazine ve Maliya Bakanı Berat Albayrak'ın sesinden dinleyelim. (2.5 milyonluk istihdam konuşmasını dinletiyor) Evet. Sn. damat Berat Albayrak 25 Şubat 2019 tarihinde 2019'da 2.5 milyon yeni istihdam yaratılacağını ifade etmiştir. Alice harikalar diyarında.

BIRAKIN İŞ BULMAYI 1 İŞSİZ SAYISI 1 MİLYON 276 BİN DAHA ARTTI

Bırakın 2.5 milyon kişiye iş bulmayı, 2018'e göre 2019'da işsiz sayısı 1 milyon 276 bin kişi artmıştır. Dar kapsamlı işsizlik sayısı 4 milyon 566 bin kişi olmuş, geniş kapsamlı işsizlik sayısı yani iş aramayı artık bırakanlar da dahil işsiz sayısı 8 milyona ulaşmıştır. Ortalama her ay 70 bin kişi işini kaybetmektedir.

GENÇ İŞSİZLİK ORANI PATLAMA YAPTI

Gençlerimizde işsizlik oranı patlama yapmıştır. 2019'da gençlerimiz içerisindeki işsizlik oranı yüzde 27.4 'ü bulmuştur. Üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyon 250 bine ulaşmış. Diğer bir deyimle üniversite mezunu gençlerimizin yarısı işsizdir, gelecek umudu da kalmamıştır. Çiftçilerimiz tarlarını ekememekte, besilerimiz iflas noktasına gelmiş, memur ve emeklimiz açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiştir.