İYİ Parti ve BBP'den Hükümete Çağrı

İYİ Parti ve Büyük Birlik Partisi, Dövizdeki yükselişle ilgili tüm liderlerin katılımıyla bir liderler zirvesi gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

İYİ Parti ve BBP'den Hükümete Çağrı

İYİ Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türk Lirası'nın değer kaybına sebep olan kararlar alınırken birlikte değildik ama çözüm için bir araya gelebiliriz. Hükümetten, siyasi partilerin ekonomi kurmayları ile geniş katılımlı bir toplantı talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

 BBP Lideri'de sosyal medya hesbaı üzerinden ekonomi darbesi teşebbüsü ile Türkiye'nin baş başa olduğunu, bu konuda BBP'nin hükümetin yanında olduğunu söyledi. BBP Lideri, "Yaşadıklarımız, bir yönüyle; 15 Temmuz'un tankla, uçakla, mermiyle değil, dolarla gerçekleştirilmeye çalışılan versiyonudur. Barbarlıkla bize diz çöktüremeyenler, bu sefer "ekonomi darbesi teşebbüsü" ile emellerine ulaşmak istemektedirler. Türkiye'nin son dönemdeki kararlı ve bağımsız politikaları, bu olayların esas nedenidir. Dış güçler biliyorlar ki artık teröriste göz açtırmayan, darbecilere diz çökmeyen, konu; Türk ve İslam dünyasının menfaati olduğunda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir Sekabet Türkiye vardır.

Ekonomi politikalarında elbette yanlışlar yapılmıştır. Bu ayrı bir konudur. Fakat şu gayet açıktır ki doların bu yönlü hareketi çok net bir biçimde "dış müdahaledir". Öncelikle, dolar fiyatlarının yükselmesine sevinç çığlıkları atan zihniyet ile artık yüzleşmenin zamanı gelmiştir. Öte yandan, yönetime tavsiyemiz ise, bir an evvel tüketim ve israf ekonomisinden, üretim ve tasarruf ekonomisine geçilmesi, şatafatlı harcamalardan kaçınılması, üretimi destekleyecek topyekün bir ekonomi seferberliği ilan edilmesidir. ABD merkezli karşılaştığımız saldırı sadece hükümete yönelik değil, Türkiye'ye yöneliktir. Milli meselelerde duyarlılığı olan ve Meclis'te temsil edilen siyasi parti liderleri Cumhurbaşkanı'nın daveti ile toplanmalı ve bu saldırılara karşı birlikte mücadele mesajı verilmelidir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA