İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Andican'ndan 'Koray Aydın' Açıklaması: Tamamen Dil Sürçmesi

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanı Ahat Andican, Habertürk ekranlarında parti gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Andican'ndan 'Koray Aydın' Açıklaması: Tamamen Dil Sürçmesi

Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programına katılarak parti gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti Genle Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın Meral Akşener'in evinin önünde 'Liderimiz Devlet Bahçeli' dedikten sonra yuhlanmasıyla ilgili Andican'dan açıklama geldi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı yaşanan olayın planlı olmadığını Koray Aydın'ın uzun süre birlikte çalıştığı Devlet Bahçeli'nin adını istemsizce andığını söyledi.

Andican, "Şöyle bir mantığı anlamak mümkün değil, içeride insanlar oturacak, 'Meral hanımı ikna etmeye gitmişiz, biz orada oturacağız diyeceğiz ki genel başkan yardımcımız gaf yapsın' diyeceğiz. 

Koray beyin orada dili sürçtü. Uzun yıllar Aresbet birlikte siyaset yaptığı bir kişi. Koray bey gibi o gelenekten gelen insanlar için geçerli olabilir. Orada bir bilinçaltı şeyiyle bu ifadeyi kullandı. Bu ifadeyi kullanınca çevredeki kitlede spontane bir yuh sesi yükseldi. Burada bu yuhun kime olduğunu ben bile bilmiyorum. O sözcüğün çıkmasından sonra bir yuhlama olayı.Kitle psikolojisi diye bir şey var. Oradaki hadise Koray beyin bilinçli bir şekilde yaptığı bir hadise değil. Tamamen dil sürçmesi" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA