İYİ Parti Lideri Akşener : İşsizlik Arttı! Binlerce Gencimiz İşsiz Kalıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki meselelere ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Lideri Akşener : İşsizlik Arttı! Binlerce Gencimiz İşsiz Kalıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İYİ Parti TBMM Grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİNİN E'SİNİ ANLAMAYAN...

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in konuşmasından satır başları:

Grup toplantılarımıza bütçe görüşmeleri nedeniyle ara vermiştik. Bütçe yapmak, meclisin en temel hakkıdır. Çünkü meclis milletin vekaletini taşır ve bütçe de milletin parasıdır. Siyasi geleneğimizde, millete saygının bir gereği olarak, bütçe görüşmeleri en üst düzeyde katılımla yapılmıştır. Ta ki bugünlere kadar. Ancak daha önce tehlikelerine işaret ettiğimiz bu yapı, milletin kendi parasını meclis aracılığıyla korumasını önledi. Ekonominin E’sinden anlamayan. Türk ekonomisinin, yani milletin parasının idaresini, Amerikan şirketine teslim etmeye kalkan Damat Berat’ın aklıyla, bütçe görüşmelerini alelacele tamamladılar. Millet bir yük, milletin meclisi de ayak bağı değildir dedik. Hatırlayın, ekonomiyi Amerikan şirketine teslim edeceklerdi. İYİ Parti tehlikeyi görüp, uyardı. Ve devreye giren Cumhurbaşkanı, anlaşmayı iptal etti. Bütçe görüşmelerinde de, Meclisin en çalışkan grubu olan İYİ Parti grubu, uyarılarını yaptı. Vesileyle milletvekillerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Aziz milletim, İktidarın bütçe görüşmelerini küçümsemesinin bir sebebi var. Bütçeyi, basit bir gelir-gider tablosu olarak düşünmemizi istiyorlar. Oysa bütçe, bir iktidarın tercihlerini yansıtır. Önceliklerini yansıtır. Bütçe, öncelikle siyasi bir belgedir. İktidarın, külfeti kime yüklemek istediğini, nimetleri de kime dağıtmak istediğini ortaya koyar.

PARA VAR AMA VATANDAŞA VERMEK İSTEMİYOR

Bakın, 2019 bütçesinde faiz ödemeleri için ne kadar ayrıldı biliyor musunuz? Tam 117 milyar lira. Peki bu bir israf değil mi?
Tercihe bakar mısınız; faize 117 milyar lira, ama yatırıma bunun ancak yarısı ayrılmış. Bu parayla 780 bin konut yapılarak, 3 milyon vatandaşımız, başını sokacak bir ev sahibi yapılabilirdi.
Ama ne dedim, bütçe bir iktidarın tercihini ortaya koyar.Bu iktidar, 780 bin aileyi ev sahibi vermek yerine, dış güçlere faiz ödemeyi tercih ediyor.
İsraf bütçesine göre, 81 milyon çalışacak, bir avuç faizci yiyecek.
Bu rakamların anlamı budur.Peki başka ne var bütçede? Hazine garantileri var. Ne demek bu? Yatmayan hastalar için 3,7 milyar lira ödenecek demek. Ben diyorum ki; 3.7 milyar lirayı, elalemin cebine koyacağına, gel çiftçiye mazot ve gübre desteği verelim. Köprü ve otoyollardan geçmeyen araçlar için 6,2 milyar TL verilecek. Ben diyorum ki; 6.2 milyar lirayı kodamanların cebine koyma. Gel, emeklilikte yaşa takılanların sorununu halledelim. Ya da, gel kaldır asgari ücretten vergiyi. Asgari ücret otomatik olarak 2 bin liranın üzerine çıksın. Al sana 3 kalem. Bak gör, isteyince 780 bin kişi nasıl ev sahibi yapılabiliyor.
Bak gör, Çiftçiye mazot nasıl 1.5 liraya verilebiliyor. Ve asgari ücret, bak nasıl 2 bin liranın üzerine çıkabiliyor. İşi ehline teslim edersen bunlar olur. Ama damada teslim edersen, milletin parası çarçur olur.
Para yok değil. Para var. Var da, bu iktidarın o parayı vatandaşına vermeye niyeti yok. Sonra da çıkıyorlar “Halinize şükredin” diyorlar.

İŞSİZLİK AZALMADI, HER GÜN BİNLERCE GENCİMİZ İŞSİZ KALIYOR

Daha önce de söyledim, Türk Milleti Cumhurbaşkanına 100 milyar maaş da öder. Ancak, ilk ve tek şart, önce milletin hakkını ödemektir. İtirazımız, asgari ücret görüşmelerinde ayak sürüyenlere, vatandaşa gelince kıstıkça kısanlaradır. İsyanımız, Millet istediğinde, bütçesinde akrep olanlaradır. Ne diyorlardı; “Türkiye’yi uçuracağız”. Enflasyon tek haneli olacak. Peki bugün durum ne? Türkiye değil enflasyon uçtu. Rakam yüzde 22. 1 dolar, 1,9 lira olacaktı. Peki bugün kaç Lira? 5.3 lira. Türkiye değil, dolar uçtu. Kişi başı gelir, bugünkü kurla yıllık 132 bin 500 lira, aylık 11 bin lira olacaktı. Şimdi aziz milletimize sormak isterim, hanginizin cebine ayda 11 bin lira giriyor? Geçtim 11 bin lirayı, 2 bin liralık asgari ücrete bile ayak diriyorlar. Başka ne dediler? İşsizlik bitecek dediler. Bırakın bitmesini, her gün binlerce evladımız işsiz kalıyor. Bunu da en iyi milletimiz biliyor. Amerika, papazı istediğine pişman olacaktı. Bırakın istemeyi, aldı-götürdü. Avrupa Birliği kıskançlıktan çatlayıp, dağılacaktı. Bırakın kışkançlığı, bizimkileri yeniden masaya oturttu. Özetle, masal gibi bir ülke olacaktık. Anlattıkları buydu değil mi? Buydu. Tekraren söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti, cumhurbaşkanına ayda 75 bin de öder, 100 bin de öder. Mesele para değil. Mesele, milletin cebinde para olmaması. Hatırlayın, seçimden önce mitinglerde vatandaşlarımıza soruyordum, cebinde kaç lira var diyordum. Beni eleştirenler oldu. “Milletin cebindeki paradan sana ne dediler” Bugün yine söylüyorum; Siyasetçinin dert etmesi gereken, kendi cebindeki para değil, vatandaşının cebinde para olup olmadığıdır.

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Söz İYİ Parti’nin adaylarına gelmişken, yeni adaylarımızı da milletimizle tanıştıralım.
Türkiye’yi ''İYİ BELEDİYECİLİKLE'' buluşturacak belediye başkan adaylarımızı sizlere takdim etmek isterim.
Sayın Prof. Dr. Sayın Atakan Aksoy - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayımız.
Sayın Ümit Bahtiyar - Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Sayın Mahmut Uykusuz - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayımız.
Eski Çankırı Belediye başkanı, nam-ı diğer “Baba Raif” Sayın Raif Oktay - Çankırı Belediye Başkan Adayımız.
Sayın Mehmet Özkan - Nevşehir Belediye Başkan adayımız.
Sayın Settar Kaya - Kars Belediye Başkan adayımız.
Sayın Mahir Yılmaz - Kırıkkale Belediye Başkan adayımız.
Sayın Muhammed Gür - Uşak Belediye Başkan adayımız.
Sayın Davut Çuhadar - Osmaniye Belediye Başkan adayımız.
Sayın Mustafa Canlı - Gümüşhane Belediye Başkan adayımız.
Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.
Her biri bugünden itibaren, milletimize gerçekleri anlatacak, daha iyisine layık olduklarını haykıracaklar.
İktidarın korktuğunu yapacak, doğruları konuşacaklar.
Biz geleceğiz, ve her yanından çekiştirilmiş devleti, yerli yerine oturtacağız.
Ne yapacağız? Hazreti Ali’nin dediğini yapacağız ve diyeceğiz ki; “Devletin dini adalettir.”
Adalet yoksa açlık vardır.
Adalet yoksa işsizlik vardır.
Adalet yoksa, adam kayırma vardır.
Adalet yoksa, rüşvet vardır.
Adalet yoksa, yarına güven yoktur.
Biz, ülkemizin evlatlarının yarınlara güvenmesini sağlayacağız.
Devlet milletindir, ve nimetini de milletimize dağıtacağız.
İnsafsızlık ve adaletsizlikle yordular milletimizi. 
Yeter artık. Yetti artık.
Millet nefes almak istiyor. Millet huzur istiyor.