İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu: Bahçeli'ye Tavsiyemiz Beyhûde İşlerle Uğraşmamasıdır

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Devlet Bahçeli ve Hayati Arkaz'a yanıt geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu: Bahçeli'ye Tavsiyemiz Beyhûde İşlerle Uğraşmamasıdır

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden gündeme bomba gibi düşen 'Hayati Arkaz' olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TBMM'nin açılışında elini öptüğü Devlet Bahçeli'nin daveti üzerine MHP'ye geçen Arkaz'la ilgili İYİ Parti ve MHP Yöneticileri arasında medya üzerinden tartışmalar sürüyor. İYİ Parti ve MHP Genel Başkan Yardımcıları art arda yeni açıklama yayımlarken, bir açıklamada İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Ağıralioğlu'ndan geldi.  

İYİ Parti TBMM Grubunun sorumlu ve yapıcı muhalefeti, siyasetin ilkeleri ve hakkaniyet ölçüsü üzerinden yapmayı sürdüreceğini söyleyen Ağıralioğlu, milletvekili transferiyle ilgili, "Bizim "milletvekili transferine" mukabelemiz ve ilkesel duruşumuz şudur: Biz, milletvekillerinin başka partiye geçişlerini, partimiz lehine dahi olsa makul ve makbul bulmuyoruz. İtibara ziyan bir geçişi kendimize yakıştıramadığımız gibi hiçbir arkadaşımıza da yakıştırmayız.Milletvekilleri, oy aldıkları seçmene sadakat göstermek İmajbet ve seçmenlerine sadakati namusları bilmek mecburiyetindedirler. Bu ahlâk, temel düsturumuz olmalıdır. Bir milletvekili başka partiye geçecekse eğer, tek yolu milletvekilliğinden de istifa ederek geçmesidir. Doğru olan budur.Bir milletvekilinin seçmeninin oy verdiği çizgi ve irade istikametinde durması en doğru olandır. Şayet kuruluş ilkelerinden sapma yahut yol ve koordinatlar düzeyinde bir kopma mevcutsa da milletin vekiline yakışan, bağımsız kalarak yasama faaliyetlerine devam etmesidir.Ağır ithamlar ve iftiralar altında geçirdiğimiz bir seçim döneminde bize, bir müslümana yakışmayacak kadar galiz cümlelerle hakaret etmiş olan bir partiye milletvekili olarak geçmek, siyasi Stockholm sendromudur...Sn. Bahçeli'ye de tavsiyemiz beyhûde işlerle uğraşmamasıdır. İYİ Parti'den vekil transferine enerji harcamaktansa, 5000 yıllık Türk Devlet Geleneği'ni teslim ettiği tek adam iradesi ile birlikte iktisadî kriz hususuna ciddiyetle eğilmesi, milletimiz için daha faydalı bir iştir." dedi.