İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Pırlanta ve Yat İçin Vergi Yok Ama..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada , hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Pırlanta ve Yat İçin Vergi Yok Ama..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener , grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM 'de düzenlenen grup toplantısında konuşan Akşener , geçtğimiz gün Şanlıurfa 'daki bin kişilik işe 44 bin başvuruya dikkatleri çekti ve "Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da yaşanan olayı gördünüz. 1 bin kişilik geçici bir iş için 44 bin kişi başvurdu. Ballandıra ballandıra anlattığınız ekonomimizin durumu ortada. Dünya ekonomik sıralamasında hala 17. Sıradayız. Her şey yolunda diyorsunuz ama her hafta yeni bir destek paketi hazırlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

SPOR KULÜPLERİ TEPKİSİ

Hükümetin spor kulüplerine desteğine değinen Akşener, "Geçen hafta spor kulüpleri, KOBİ'ler ve kredi kartları için düzenleme yapıldı. İktidar spora kaynak aktarmak istiyorsa farklı bir yöntem bulmalıdır. Spor kulüplerine 10 milyar dolar kaynak aktarılırken, üretimin merkezi KOBİ'lere 20 milyar dolar ayrılıyor." dedi.

PIRLANTA VE YAT İÇİN VERGİ YOK AMA..

Elektrik faturası desteğine değinen Akşener , açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Elektrik faturasını ödeyemeyenler için yapılan düzenleme, 80 liralık faturayı vatandaşımızın ödeyemediğini gösteriyor. Ekonomik ve sosyal adaleti sağlamak devletin başlıca görevidir. Pırlanta ve yat için vergi alınmazken, kitap için yüzde 18 vergi alınıyor."

ÇARÇUR POLİTİKASI DEVAM EDİYOR

Akşener açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

"Az önce kredi kartlarını yeniden yapılandırma için bir söz söyledim. 24 Haziran seçimlerinden önce yapılandırma için bir plan öne sürmüştüm, demek ki gerekirse kaynak bulunabiliyor. Kaynakları doğru kullanmak gerekir dedim ama iktidarın çarçur politikası devam ediyor."

GEÇMEYEN ARAÇ İÇİN, YATMAYAN HASTA İÇİN..

"Geçmeyen araç için, yatmayan hasta için bu sene 12 milyar lira ödenecek, bu nasıl bir hesapsızlıktır."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA