İstanbul'u 27 Kasım'da Kana Bulayacaklardı: 12 Hain Yakalandı

Son dakika haberi: İstanbul 'da bölücü hain örgütün kuruluş tarihinde saldırı hazırlığındaki üyeleri yakalandı.

İstanbul'u 27 Kasım'da Kana Bulayacaklardı: 12 Hain Yakalandı

Son dakika haberi: İstanbul 'da saldırı hazırlığında PKK'lılar yakalandı.

Bölücü hain örgütün kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım gününü bahane ederek El Yapımı Patlayıcı ile bombalı saldırılarda bulunmaya hazırlanan örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi üyesi 12 kişi yakalandı. 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen PKK/KCK 'nın İstanbul'daki yapılanmasına yönelik soruşturmada yeni deliller ve detaylar ortaya ıktı. Yapılanmanın deşifre edilmesine yönelik devam eden çalışmada, örgütün gençlik yapılanması olan DGH üyelerinin EYP ve molotof kokteyli ile saldırı hazarlığı içinde olduğu öğrenildi.

Örgütün sözde kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım gününü bahane ederek saldırı hazarlığı yaptıkları belirlenen 12 kişinin yakalanması için İstanbul'da 6 ilçede 13 adrese eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı. Terörle Mücadele Operasyon Timleri ve Özel Hareket Timleri tarafından bugün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonlarla 12 örgüt üyesi kıskıvrak yakalandı. Operasyonda dijital malzemeler ve örgütsel dökümanların ele geçtiği bildirildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

Kamubulteni.com  | Ankara