İşsiz İnsanları Ağına Düşüren Belediye Personeli Yakayı Ele Verdi! '12 Bin 500 Liraya Belediyede İş'

Bartın'da belediyeye işe aldıracağı vaatleri ile 4 vatandaştan 50 bin lira para alan belediye personeli sonunda yakayı ele verdi.

İşsiz İnsanları Ağına Düşüren Belediye Personeli Yakayı Ele Verdi! '12 Bin 500 Liraya Belediyede İş'

Operasyonda sahte atama evraklarının da ele geçirildiği öğrenildi. Haber merkezlerine ulaşan bilgilere göre, bir süre önce iş vaatleriyle dolandırıcılık olayının gündeme gelmesi üzerine şüphelenen bazı vatandaşlar, aynı durumu yaşayabilecekleri şüphesiyle belediye personeli M.A. hakkında emniyete giderek başvuru yaptı.

Bunun üzerine inceleme yapan ekipler, yeni bir dolandırıcılık olayıyla karşılaştı. İşsiz vatandaşları çalıştığı Bartın Belediyesine işe aldıracağını söyleyerek 4 kişiden kişi başı 12 bin 500 TL alan M.A'nın bu şahısları belediyenin Kültür Sanat Müdürlüğüne, Garaj Amirliğine ve İtfaiye Müdürlüğüne atandığını gösteren evraklar vererek dolandırdığı tespit edildi. M.A., Asayiş Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

Evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla hakkında tahkikat başlatılan şahsın bu yolla daha önce de birçok kişiyi dolandırdığı öğrenildi. Polis, dolandırılan vatandaşların polise giderek başvuru yapmalarını istedi. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.