İsmail Koncuk'tan 'Sigara Yasağı' Tepkisi: 4. Murat Dönemini Hatırlatıyor

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, özel araçlarda sigara yasağı uygulamasına yönelik denetimlerin arttırılmasının ardından, polis memurlarına görev saatleri içerisinde getirilen sigara yasağına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İsmail Koncuk'tan 'Sigara Yasağı' Tepkisi: 4. Murat Dönemini Hatırlatıyor

Sigara Yasaklarıyla İlgili Flaş Açıklama: 4. Murat Dönemini Hatırlatıyor

Sigaraya özendirmeye karşı olduğunu, fakat yapılanların kantarın topuzunu kaçırma anlamına gelebileceğini söyleyen Koncuk, uygulamanın 4. Murat dönemi hikayelerini hatırlattığını söyledi. Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sigara yasaklarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesaplarından, polis memurlarına yönelik 81 ile gönderilen talimatı hatırlatan Koncuk, "Özel arabada sigara yasağından sonra, Emniyet Genel Müdürlüğü, polislerin görev saatleri içerisinde tütün ürünlerini tüketmemesini istedi. Sigarayı özendirmeye tabiki karşıyım, ancak bu yapılanlar kantarın topuzunu kaçırmak değil mi? 4. Murat dönemi hikayelerini hatırlatıyor." ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Emniyet Genel Müdürü'nün imzasıyla, 81 İl emniyet müdürlüğüne gönderilen resmi yazıda, polis memurlarının mesai saatleri içerisinde tütün ve tütün ürünleri kullanmaması, kullananların idari ve disiplin cezalarına çarptırılması ve istisna yapılmaması belirtilmişti. 

Emniyet Genel Müdürü imzasıyla 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen ilgili resmi yazıda şu ifadeler yer aldı: Bu nedenle, polislik mesleği vakarının en üst seviyede kabul görmesi amacıyla, personelimizin tütün ürünleri tüketimi konusunda kurallara uymasının sağlanmasını, yukarıda belirtilen konularla ilgili eğitim verilmesini. 4207 sayılı Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanunun ilgili madde hükümleri konusunda personelin bilgilendirilmesini ve tebliğ edilmesini, görev saatleri içerisinde istirahat ve dinlenme zamanları haricinde, resmi üniformalı olarak görev esnasında tütün ürünleri tüketilmemesini, kanuna aykırı davranan personel hakkında cezai ve disiplin işlemlerinin istinasız uygulanarak takip edilmesini, yukarıda belirtilen hususların merkez ve taşradaki tüm birim amirlerince hassasiyetle takip edilmesini, ilgi genel hükümlerinin istisnasız şekilde uygulanmasını önemle rica ederim.