İŞKUR'dan Gençlere 800 TL Destek-İşte Şartlar

İŞKUR 'dan genç istihdamı için önemli proje. ‘İşe İlk Adım Projesi’ kapsamında gençlere 800 TL destek verilecek. Proje için istenen şartlar ve diğer detaylar haberimizde.

İŞKUR'dan Gençlere 800 TL Destek-İşte Şartlar

‘İşe İlk Adım Projesi’ kapsamında gençlere günlük 800 TL destek verilecek.

Genç vatandaşların istihdam edilmesi, işsizliğin aşağılara çekilmesi için yeni bir proje devreye sokuldu. Söz konusu proje ile İŞKUR, gençlerin iş bulmasını kolaylaştıracak. 100 günlük eylem planında yer alan söz konusu proje iin çalışmalarda son aşamalara geldi. 

İŞKUR tarafından koordine edilen işbaşı eğitim programı düzenleyen işverenler, en fazla 6 ay olarak belirlenen program süresi boyunca programa katılan katılımcılara işbaşında meslek öğretiyor. Meslek öğretmenin ardından personeller işi öğürendiği yerde çalışabiliyor. 

Buna göre işbaşı eğitim programı sonrasında gelen istihdam zorunluluğu sürecinde katılımcıların belirli bir oranını istihdam eden işverenlere, istihdam ettiği süre boyunca, asgari ücretin yüzde 50’si oranında, zorunlu istihdam süresinin sonrasında 12 ay daha bu kişileri istihdam etmeye devam eden işverenlere ise net asgari ücretin yüzde 25’i kadar destek sağlanacak. Bu çerçevede zorunlu istihdam süresince her bir katılımcı için işverene 800 TL, bu süreden sonraki 12 ay boyunca katılımcıyı istihdam etmeye devam eden işverene ise 400 TL destek sağlanacak.

PROJE BAŞLADI

Söz konusu proje kapsamında  desteklerden mevcut çalışan sayısına ilave olarak istihdam gerçekleştiren işverenler faydalanacak. Yani hali hazırda yanında çalışan personelleri işten çıkaran ve daha sonra yine alan işverenler bu projeden faydalanamayacak. Projeden SGK ’ya prim borcu olmayan işyeri sahipleri faydalanabilecek. Projede yeni mezun genci istihdam eden işverenler ayda sekiz saatten az olmamak şartıyla gence mesleki eğitim vermek zorunda.  Proje kapsamında verilecek destek 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam eden programları kapsayacak.

BAŞVURU

Söz konusu desteklerden faydalanmak için İŞKUR İl Müdürlüklerine başvuru yapmak ve devam eden işbaşı eğitim programlarına kayıt yaptırmak gerekiyor. 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Söz konusu projeden faydalanmak için adayların 18-29 yaş aralığında olması, iki yıllık yüksekokul veya dört yıllık fakülte mezunları faydalanabilecek.

Yeni desteklerden, iş ilanlarından ve daha fazlasından bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara