İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye'nin Yükselişi Yeni Reform Dönemiyle Sürecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı FAhrettin Altun, Daily Sabah gazetesi'yle yaptığı röportajda önemli değerlendirmelerde bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye'nin Yükselişi Yeni Reform Dönemiyle Sürecek

Yeni reform dönemine işaret eden Altun, Türkiye'nin  yükselişinin yapılacak reformlarla devam edeceğini belirtti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Hedefimiz tek cümleyle ülkemizin refah, özgürlük ve güvenlik içinde geleceğe taşınmasını sağlamak. Cumhurbaşkanımızın yola ilk çıktığındaki hedefleri de zaten bunlardı. Bu hedeflerden bir an olsun vazgeçmemesi; değişim ve gelişimin sürekli olduğunu da kanıtlayan bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Şimdi de bu doğrultuda daha müreffeh ve daha demokratik bir Türkiye için yeni bir reform dönemi başlıyor.Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye’de birçok ilke imza atıldığını biliyoruz. Hangi birini saysam? Türkiye bu dönemde en önemli özgürlükçü politikaları hayata geçirdi. İşkence gibi utanç verici suçları ortadan kaldıran da dini azınlıkların mal varlıklarını ve vakıf mallarını yıllar sonra iade eden de yine Cumhurbaşkanımızın başında olduğu hükümetler olmuştur." ifadelerini kullandı.

Adalet ve yargı reformu konusuna özel önem verildiğini söyleyen İletişim Başkanı, "Özgürlük ve güvenlik bize göre birbirine bağlı ve birbiri için olmazsa olmaz durum ve kavramlardır. İnsanları devletin güvenliği için özgürlüklerinden mahrum etmek ne güvenliği sağlayabiliyor ne de sürdürülebilir bir durum oluşturabiliyor. Biz onun için bu kavramları birbiriyle ikilem oluşturacak şekilde çelişik değil birbirini tamamlayan bütünleyici kavramlar olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın sürekli olarak adalet konusuna yaptığı vurgu bunun anahtarı aslında. Bunun için adalet ve yargı reformu konusuna özel önem veriyoruz. " dedi.