İçişleri Bakanlığı'ndan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi! 22 Mayıs Cuma Günü Başlıyor

İçişleri Bakanlığı 22 ile 26 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin genelge yayımladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi! 22 Mayıs Cuma Günü Başlıyor

İçişleri Bakanlığı 81 İl Genelinde 22 Mayıs Cuma günü ile 26 Mayıs salı günü arasında uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına dair genelge yayımladı.

Bakanlığın genelgesinde, 21 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçilerin 23.00'e kadar faaliyetlerini sürdürebileceği, kısıtlamanın olduğu 23 Mayıs cumartesi günü 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç olmak üzere vatandaşların, zorunlu ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla ikametlerine yakın market, manav, bakkal, kasap ve kuruyemişçilere gidebileceği, ilgili tairhlerde 10.00 ile 17.00 saatleri arasında söz konusu işletmelerin açık olacağı kaydedili.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu pazar, pazartesi ve salı günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı tutulacak.

Bayramın birinci günü, şehit yakınları ve refakatçiler kabir ziyareti yapabilecekler. Kısıtlamanın olduğu günler, ekmek üretiminin yapıldığı fırın , unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile ekmek satan bayiler ve tatlı satışı yapan işletmeler açık olacak.