İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız'ı Şehit Eden Hainler Yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit edenlerin yakalandığı ve bazı hainlerin öldürüldüğüne ilişkin açıklama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız'ı Şehit Eden Hainler Yakalandı

Bakanlığın resmi internet sayfasından bugün yapılan açıklamada, Şehit Binbaşı Kulaksız'a yönelik hain saldırının fainlerinden 3'ünün etkisiz hale getirildiği, 9 şüphelinin de yakalandığı belirtildi. Resmi açıklamada şu ifadeler görüldü: 

Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit olduğu ve eşinin yaralandığı terör saldırısının  faillerinden ve eylemi gerçekleştiren teröristlere yardım ettiği değerlendirilen 9 şüpheli, Muş İl Jandarma Komutanlığının operasyonuyla yakalandı. 
 
Arslan Kulaksız’ın şehit edildiği saldırının faillerinin yakalanmasına dönük olarak, Muş İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalar sonucunda;  saldırıyı gerçekleştiren PKK/KCK BTÖ mensupları ile teröristlere yardım ettiği belirlenen (13) şüpheli tespit edildi.  Tespit edilen 13 şüpheliden (3)’ü çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarla etkisiz hale getirildi.
 
Muş İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Binbaşı Arslan KULAKSIZ’ın şehadetinin 5’inci yıldönümünde, geride kalan 10 şüpheliye yönelik olarak; 27 Temmuz 2020 günü saat 00:01’den itibaren Muş ve Balıkesir illerinde 9 ayrı adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.  Operasyonda 9 şüpheli yakalanırken, Suriye’ye PKK/YPG saflarına kaçan 1 şüpheliyi yakalama çalışmalarına devam ediliyor.  Şüphelilerin ikamet ve işyeri adreslerinde yapılan aramalarda; çok sayıda silah ve mühimmat ile Dijital Materyal ve Döküman ele geçirildi. 
 
Muş Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan KULAKSIZ ve eşi, 27 Temmuz 2015 tarihinde, saat 19:30 sularında gittikleri ziyaretten,  kendi araçlarıyla İlçe Jandarma Komutanlığına döndükleri sırada PKK/KCK Terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerinin  gerçekleştirdikleri menfur saldırı sonucu Jandarma Binbaşı Arslan KULAKSIZ şehit olmuş, eşi Sibel Funda KULAKSIZ yaralanmıştı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur