Hz. Muhammed(S.A.V) ve İslama Hakaret Eden Sosyal Medya Kullanıcısı Gözaltına Alındı

Sosyal medya üzerinden İslam ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e (S.A.V.) yönelik çirkin ifadeler kullanan Tcbelensay rumuzlu şahıs yakalandı.

Hz. Muhammed(S.A.V) ve İslama Hakaret Eden Sosyal Medya Kullanıcısı Gözaltına Alındı

Sosyal medya üzerinden İslam ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e (S.A.V.) yönelik çirkin ifadeler kullanan Tcbelensay rumuzlu şahsın yakalandığı, yakalanan ilgili şahsın emniyetteki ilk ifadesinde sosyal medya hesabını kendisinin açtığını fakat başka birine verdiğini, verdiği kişinin de ikametini bilmediğini söylediği öğrenilirken. EGM'den yapılan açıklamada, Cumhuriyet savcısının talimatıyla salıverilen şahsın daha sonra tekrar gözaltına alındığı ve adliyeye sevk edildiği kaydedildi.

EGM açıklamasında, "Sosyal medya platformları üzerinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan sanal devriye faaliyetleri sırasında; Dini değerleri alenen aşağılayan @tcbelensay rumuzlu hesabın kullanıcısı olduğu değerlendirilen E. M. isimli şahıs 03.09.2020 tarihinde ikamet ettiği Bursa ili Gemlik ilçesinde gözaltına alınmış alınan ifadesinde "hesabı kendisinin açtığını sonrasında açık kimlik bilgilerini bilmediği Y. B. isimli şahsa kullanması için verdiğini” beyan etmiş daha sonra C.Savcısının talimatı ile salıverilmiştir. Yapılan itiraz üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından E. M. için tekrar gözaltı ve şahsa ait dijital materyallerine el koyulması talimatı verilmiş, şahıs gözaltına alınarak mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiştir. Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlarla mücadelemizi her alanda olduğu gibi 7/24 esasına göre sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyulur." denildi.