HDP'li Başkana 15 Yıl Hapis İsteniyor

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan, görevden alınan HDP'li eski Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın 15 yıla kadar hapisle yargılanması için dava açıldı.

HDP'li Başkana 15 Yıl Hapis İsteniyor

Terör soruşturması çerçevesinde tutuklanan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan HDP Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında 'Silahlı terör örgütüne üyelik' suçundan 7 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 3 sene önce Mardin'de güvenlik güçlerine teslim olan 'Bermal' kod ismini kullanan H.B.A.'nın Mızraklı'ya ilişkin verdiği ifadede yer aldı.

H.B.A. isimli terörist ifadesinde, PKk'nın en güvendiği doktorun Mızraklı olduğunu söylediği, "Diyarbakır'da özel bir hastanede kırsal alandan gece geç saatlerde getirilen 'Hogır' kod isimli teröristi Mızraklı ameliyat ettikten sonra güvenlik güçlerine teslim etmeden, taburcu edip, serbest kalmasını sağladı.Bu ameliyatın dışında gece saatlerde hasta ve yaralı örgüt mensupları gizlice hastahaneye getirilerek Mızraklı'nın kontrolünde, dahil olduğu ameliyatlar ve tedavilerinin yapıldığını sık sık duyuyordum. Mızraklı'nın hasta ve yaralı örgüt mensuplarına yönelik bu ameliyatı, tedavileri DTK ve KCK/TM yapılanması içinde biliniyor ve konuşuluyordu. Terör örgütü PKK/KCK'nın Diyarbakır'da en güvendiği doktorlardan biri de Mızraklı'dır." ifadelerini kullandığı öğrenildi.