Hamsi Fiyatları 5 TL'ye Kadar Geriledi

Doğu Karadeniz'de avcılığın başlamasıyla birlikte hamsi fiyatları 5 TL'ye kadar geriledi. Fiyatların bir süre daha 5 TL bandında seyretmesi bekleniliyor.

Hamsi Fiyatları 5 TL'ye Kadar Geriledi

Ordu ve Giresun'da avcılığın başlamasıyla birlikte hamsi fiyatlarında 5 TL'ye kadar düşüş görüldü. Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Batı Karedenizden doğu yönüne göç olduğunu, şu aralar Ordu ve Giresun'da hamsi avcılığının arttığını söyledi.

Arslan, "Hamsi bir süredir Zonguldak'tan itibaren kıyılarımızı takip ederek doğuya doğru ilerliyor. Bölgemizde avcılığın başlamasıyla da fiyatı 5 liraya kadar düştü. Çeşit çeşit hamsi var, 5-10 lira arasında tezgahlarda satılıyor. Tabii çok iyi hamsiler de Ankara ve İstanbul'daki pazarlarda yüksek fiyattan satışa sunuluyor.Karşı kıyılara geçer mi belli olmaz. Eğer Gürcistan tarafına göç etmezse bir süre daha fiyatlar bu şekilde devam eder. İnşallah hamsi erken göç etmez ve vatandaş da ucuz hamsi tüketir." şeklinde konuştu. Kamudan haberler, gündemdeki son gelişmeler, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamu Bülteni'ni İndirmek için TIKLA.