Gaziantep'te Domuz Gribi Alarmı! Herkes Bir Anda Maske Takmaya Başladı...

Gaziantep'te yabancı uyruklu bir kişi, domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılırken, h1n1 virüsü şüphesi üzerine hastaya maskeli personel tarafından müdahale edildiği bildirildi.

Gaziantep'te Domuz Gribi Alarmı! Herkes Bir Anda Maske Takmaya Başladı...

h1n1 virüsünün tespit edildiği anlarda hastaneye giden bir hasta basın mensuplarına , "Domuz gribi olduğu söyleniyor, doktorlar, hemşireler hepsi birden maske takmaya başladılar. " dedi. Gaziantep'te Domuz gribi alarmı. Yabancı uyruklı bir kadına, öksürük, burun tıkanıklığı, ağrı gibi şikayetlerle geldiği hastanede domuz gribi teşhisi konulduğu öğrenildi. Haber merkezlerine ulaşan bilgilere göre, öksürük, burun tıkanıklığı, ağrı gibi şikayetlerle Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen kadına yapılan ilk tetkiklerde domuz gribi belirtilerine rastlanıldığı öğrenildi.

Görülen belirtilerin ardından personel maske ve eldiven kullanmaya başlarken, hastalığın görüldüğü kadın ise gözlem altına alındı. Hastalığın başlangıç evresinde olduğu, kaynağın tespiti için çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi.

H1N1 virüsünün tespit edildiği esnada hastaneye başka bir rahatsızlık için gelen bir vatandaş, basın mensuplarının soruları üzerine, "Hastanedeydim, iğne vurulacaktım. O esnada bir hastada domuz gribi olduğu söylendi. Tüm personel birden maske takmaya başladı.Umarız öyle bir durum yoktur, varsa da büyümeden gerekli önlemler alınır." ifadelerini kullandı.