Gaziantep’te 2.900 Kişi Kurtarıldı, Şehir Dışına Çıkışlar Yasak

Gaziantep’i etkisi altına alan kar, hayatı adete durma noktasına getirdi. Tarsus-Adana-Gaziantep yolunda tır kazaları trafiği durdurdu. Vali Gül, ''2.900 kişi, 1.900'e yakın araç kurtarıldı'' dedi.

Gaziantep’te 2.900 Kişi Kurtarıldı, Şehir Dışına Çıkışlar Yasak

Dün öğlenden beri yoğun bir şekilde yağan kar Gaziantep’te hayatı durma noktasına getirdi. İl dışına çıkışın durdurulduğunu belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, A Haber’ de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gül,’’ "Son 24 saat içerisinde 50 santim kar yağdı. Gaziantep'in tüm kış boyunca aldığı toplam kar kadar bir miktara denk geliyor. Bundan dolayı da bir yoğunluk oldu."

Kar yağışının şehirde neden olduğu sıkıntıları dile getiren Vali Gül, "Son 24 saat içerisinde 50 santim kar yağdı. Gaziantep'in tüm kış boyunca aldığı toplam kar kadar bir miktara denk geliyor. Bundan dolayı da bir yoğunluk oldu. 186 kişi sağlık kuruluşlarına gitti. Şu an tedaviye ihtiyacı olup da sağlık kuruluşlarına ulaşamayan hiçbir hemşehrimiz yok bize ulaşanlar içerisinde. Kumanyalar verilmeye devam edecek. Kontrollü olarak trafik işlemeye başladı.

Devletin bütün imkanları seferber edilmiş durumda. Dün ve bugün okulları tatil etmiştik. Yağışın bugün azalacağını ve son bulacağını meteorolojik veriler gösteriyor. Bizim hemşehrilerimizden isteğimiz zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları. Çıkacaklarsa kar lastiği başta olmak üzere zincir ve benzeri tedbirler alarak çıkmaları." ifadelerini kullandı.

Şehir dışına araçların gidişi durduruldu

İlerleyen saatlerde don ve buzlanma olabileceğine dikkati çeken Gül, "Lütfen mecbur kalmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Trafiğe çıkan araçların da mutlaka kar lastiği gibi ekipmanlarının olmasına dikkat edelim. Gaziantep 112 kriz merkezinde süreci takip ediyoruz. Kamyon gibi araçların kayması sonucu yollarımız kapalı. Karayolları kayan araçları kaldırmak için çalışma yapıyor. Şehir dışına araçların gidişi durduruldu. Konaklamak isteyenleri anlaşmalı otellerimizde misafir ediyoruz." İfadelerine yer verdi.

2.900 vatandaş kurtarıldı

Gaziantep Valisi Davut Gül son açıklamasında kurtarılan sayısını da belirtti. Gül, "Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda ulaşım sağlanamıyor, şu an için 2.900 kişi, 1900'e yakın da araç kurtardık. Otoyoldaki temel neden tır kazaları. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çoğu gitti azı kaldı." açıklamasını yaptı.

186 kişi hastanelere kaldırıldı

Vali Gül, yardım çalışmalarına hız verdiklerini, mahsur kalanlara kumanya imanı sağladıklarını belirtti. Hasta ve yaralılara öncelik tanındığını söyleyen Gül, 186 vatandaşın hastanelere kaldırıldığı belirtti.

Fatma Şahin’den açıklama

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çalışmalarla ilgili; "51 santimetre kar yağışı. Tüm teknik ekibimizle yaklaşık 160 iş makinesi, 600 personelle sahada yaşanan tıkanmaları çözmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah şu anda sıkışık olan bölgelerin büyük bölümü açıldı. Onkoloji ve Kuzeyşehir kısmı rahatladı, havalimanı yolu açık. Abdulkadir Yüksel Bulvarı da rahatladı. Sıkıntı şu an için 2 tane tır burada devrildiği için D400 yolunda. İlgili mercilerle yolun açılması için görüştük. Üniversite bölgesinde de tıkanma var. Amacımız sabah halkımız uyandığında, işe gitmek istediğinde rahat etsin. Şu an yaşanan sorunlar, sabah yaşanmasın istiyoruz. Tüm ekip olarak çabamız bu, bu amaçla sabaha kadar çalışacağız." İfadelerini kullandı.