Flaş İddia: 2018'de 10 Bin Polis Alımı Daha mı Olacak? PÖH Alımı mı Olacak?

10 bin polis alımı yapılacak iddiası doğru mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Süleyman Soylu 'nun açıkladığı polis alımları yapıldı mı? 2018 'de yeni polis alımı yapılacak mı?

Flaş İddia: 2018'de 10 Bin Polis Alımı Daha mı Olacak? PÖH Alımı mı Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden sonra açıkladığı eylem planında polis alımları ile ilgili önemli bilgilere yer vermişti.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı 100 günlük eylem planında polis, bekçi ve asker alımlarına değinmiş ve art arda müjdeleri sıralamıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis, bekçi ve asker alımları hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz"

POLİS ALIMI DEĞERLENDİRMESİ

Erdoğan bu açıklamasında 25 bin 500 polis alımı yapacaklarını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın bu açıklamasının ardından PMYO, PAEM ve 23. dönem POMEM polis alımı için ilanlar  yayımlandı ve EGM bünyesine 10 bin polis memuru alımı daha yapılacağı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamayı 3 Ağustos günü yapmıştı.O sıralar ise 22. dönem POMEM polis alımı yapılıyordı. 22. dönem POMEM ile EGM bünyesine 10 bin polis alımı yapılmıştı. 23. dönem POMEM ile de 10 bin polis alımı yapılıyor. PAEM ve PMYO alımları da hesaba katıldığında 2018 yılı için planlanan polis alımlarının tamamlandığı görülüyor.

Bazı internet sitelerinde ise 10 bin polis alımı daha yapılacağı belirtildi. Bu kesin bir bilgi değildir. Daha önce Süleyman Soylu da 2018 yılı sonuna kadar 25500 polis alımı yapılacağını söylemişti. Süleyman Soylu 'nun açıklamasının ardından, 23. dönem POMEM alımları da tamamlanırsa 25500 polis alımı için süreç tamamlanmış olacak.

KALAN 10 BİN ALIM PÖH ALIMI OLACAK İDDİASI

Erdoğan ve Süleyman Soylu 'nun bu açıklamasını, 10 bin polis alımı daha olacak diye yorumlayan bazı siteler, bu alımın PÖH olarak yapılabileceğini de iddia etti. Ancak PÖH alımının önümüzdeki yıl yapılması bekleniyor. 

POLİS ALIMLARI İÇİN İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER