Fikri Işık'tan canlı yayında önemli bedelli açıklaması geldi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, katıldığı bir televizyon programında bedelli askerlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama.

Fikri Işık'tan canlı yayında önemli bedelli açıklaması geldi

Ntv canlı yayınında gündeme liikin önemli gündem başlıklarını değerlendiren ve merak edilen soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri şık, bedelli askerlik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. şte Bakan Işık'ın konuşmasından önemli satır başlıkları.

ABD'nin YPG Mektubu Olumlu

Amerika birleşik devletleri tarafından gönderilen YPG mektubuna değinen Bakan Işık, "Bu mektup olumlu bir mektup. ABD'nin YPG ile kurduğu ilişkinin doğru bir ilişki olmadığını, başka bir terör örgütü kullanılmasının kabul edilemez olduğunu defalarca konuştuk. Başlangıçtaki tavırları çok daha farklıydı. Bu mektup da bu açıdan olumlu bir gelişme. ABD'nin kendisini bir taahhüt altına almasını biz olumlu karşılıyoruz ama biz bütün sonuçları sahada göreceğiz. Bu süreç zor bir süreç. Daha önce ABD verdiği sözü tutmadı ve her görüşmemizde bu sözünüzde durmadınız... Bu bizim açımızdan bir yazılı taahhüttür. Bundan sonraki bütün adımları değerlendireceğiz.

Eğer ABD bunu yapmak isterse, yüzde yüz olmasa bile büyük oranda başarılı olur. Eğer ABD dağıttığı silahları toplamak isterse bunu yapabilecek imkanı var. Ama dağıttıktan sonra bahanelerle, yan yattı çamura battı yaklaşımıyla oyalarsa hiçbir zaman iyi niyetle olaya yaklaşım anlamına gelmez.

İlk gelen mektuptaki bilgiler çok genel bilgiler. Şu silahtan bu kadar şeklinde. Ama basına yansıyanla bize gelen mektuptaki bilgiler tam örtüşmüyor. NATO savunma bakanları toplantısı var, çarşamba günü ABD Savunma Bakanı ile görüşmemiz olacak. Ve orada da basına yansıyanlarla bize gelen mektubu karşılaştıracağız." ifadelerini kullandı.

TSK' İçindeki FETÖ Yapılanması

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki FETÖ yapılanmasına da deinen Bakan Işık, "TSK içindeki FETÖ yapılanmasının belinin kırıldığını, artık sistematik Mariobet olarak faaliyet gösteremeyecek hale geldiğini söyleyebiliriz. Yeni ihraç da olabilir. Bazıları kendisini inanılmaz saklıyor olabilir. Hiçbir istihbarat raporuna elimizde bilgi bulunmadığı takdirde, itirafçının ifadesini alıyoruz, diğer araştırmaları yaptığımızda bakıyoruz ki çok önemli bir örgüt elemanı. Ona da göre de gereğini yapıyoruz. TSK'da bir harekat kabiliyetleri kalmadı. Bu temizlik çalışmasını da sürdüreceğiz.

Kışla içerisinde istihbarat toplama konusu askerlerle MİT arasında tartışılmış bir konu. Başbakanlık bu konuları çalıştı, nasıl olması gerektiği yönünde. Bu görevin MİT'e mi verlmesi, emniyet istihbarata mı, genelkurmayda mı olması yönünde başbakanlık bir çalışma yaptı. Önümüzdeki günlerde karar verilecek." sözlerini söyledi.

Bedelli Askerlişk Açıklaması

Konuimasının sonunda son günlerin tartışmalı konusu bedelli askerliğe değinen Bakan Fikri Işık, "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum.

Bu konu çok speküle edilen bir konu. Balkan savaşlarıyla ortaya çıkan o günden bu yana Türkiye ile Yunanistan arasında gerilime neden olan bir konu bu. Bu şu anlama gelmiyor, Türkiye kendi milli çıkarlarından zerrece taviz veremez. Hiçbir şey verilmedi. Türkiye kendi ulusal çıkarları konusunda hiçbir adım atmakta tereddüt de etmez. Bugüne kadar verilen bir tek çakıl taşı yoktur. Ama biz şuna da alet olamayız, karşı taraftaki savunma bakanı bir partinin genel başkanı. Ne zaman bir şey olsa buraya geliyor. Bizim onların şovuna alet olmamızı bekliyorlar. Bugüne kadar da en küçük bir olumsuz gelişme yaşanmadı. Birileri speküle edebilir ama bu devlet politikasıdır. Dönüş de yok taviz de yok." sözlerini söyledi.

Kamubulteni.com  | Ankara