Fahrettin Yokuş'tan Memur Alımında Sözlü Mülakat Tepkisi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin yokuş'tan , kamuya personel alımında sözlü mülakat tepkisi. Yokuş yaptığı açıklamada, mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Fahrettin Yokuş'tan Memur Alımında Sözlü Mülakat Tepkisi

Fahrettin Yokuş 'tan kamuya personel alımında mülakat tepkisi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yaptığı son dakika açıklamasında , kamuya personel alımında mülakat sistemine tepkisini dile getirdi. 

Kamubulteni.com olarak yaptığımız röportajda "Sayın vekilim , mülakatlarla alakalı daha önce yaptığınız açıklamalarda , kamuya personel alımında mülakat sistemine karşı olduğunuzu söylediniz. Ancak bazı milletvekilleri memur alımında mülakatların şart olduğunu söylüyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kamuya personel alımında mülakatlar şart mı? sorusunu sorduk.

İYİ Partili Yokuş , mülakat sistemi ile ilgili sorumuzu şu şekilde yanıtladı:

"Mülakatlar, en büyük hak gaspıdır bana göre. Mülakatları savunmak demek adaletsizliği savunmak demektir, hukuksuzluğu savunmak demektir. Mülakat sadece spiker alınırken yapılabilir. O da özellikle konuşurken insanların diksiyonuna bakılabilir."

"GEREKİRSE İKİ KERE YAZILI SINAV YAPALIM"

"Ama biz diyoruz ki kamu kurumlarına memur alacağımız zaman gerekirse 2 kere yazılı sınav yapalım. Birisi meslek soruları olsun, diğeri de genel kültür olsun. Bu sınavları da adalet üzerine yapalım."

"BİR DEVLET DÜŞÜNÜN Kİ.."

"Bir devlet , ülke düşününki daire başkanı ve üstü kadroların hiçbirine sınav getirmiyor. Yani devletin en hassas görevlerini yapacak yetkililere bir sınav yok. Ama şef olacak, hizmetli olacak , yardımcı hizmetler sınıfına girecek, memur olacak, uzman yardımcısı olacak illa sözlü sınav. Sözlü mülakatları kabul etmiyoruz doğru değil."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA