Erdoğan Kabineyi topluyor! Bayram tatili uzayacak mı ? Tatil 9 gün olur mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın kabinesini topluyor. Masada önemli konulardan birisi bayram tatili konusu olacak. Peki bayram tatili uzayacak mı ? Tatil 9 gün olur mu ? sorularının netleşmesi bekleniyor.

Erdoğan Kabineyi topluyor! Bayram tatili uzayacak mı ? Tatil 9 gün olur mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın kulliyede kabinesini topluyor. Tüm bakanların hazır bulunacağı kabine toplantısında masayda yatırılacak önemli konulardan birisi bayram tatili konusu olacak. Peki bayram tatili uzayacak mı ? Tatil 9 gün olur mu ?

Bayram tatili uzacak mı ? 

Erdoğan başkanlığından toplanacak kabinenin ilk gündemi Ramazan Bayramı tatilinin uzayıp uzamayacağı konusu olacak. Takvime göre Ramazan ayının son günü 1 Mayıs Pazar günü,  Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, bayramın son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Başta turizm sektörü temsilcileri olmak üzere bir çok kesim 5 - 6 Mayıs tarihlerinin idari izin ile tatil ilan edilip, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını istiyor. Kabinenin bu öneriyi dikkate alıp, karar bağlanması beklenirken, geçtiğimiz yıllarda bayram tatilleri alınan idari izin kararlarıyla 9 güne tamamlanmıştı. 

Kuzey Irak Operasyonları masada olacak

Kabinin gündemine alacağı bir diğer konu ise TSK'nın sınır içinde ve dışında yürüttüğü operasyonlar olacak. Toplantıda özellikler Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonların değerlendirilmesi bekleniyor.Öte yandan yanı başımızda uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve etkilerinin de toplantıda ele alınması bekleniyor.