Erdoğan'dan 'Suriye'ye Kara Harekatı' Sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılım sağladığı bir canlı yayında gündeme yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Suriye'deki terör örgütü unsurlarına ilişkin olası bir kara harekatı sinyalini tekrarladı. ABD'nin 4 ile 5000 tır Suriyeli kuzeyine silah ve mühimmat aktardığını dile getiren Erdoğan, 'bunu defaatle kendilerine Söylememe rağmen hiç umursamadılar. Öyleyse biz de kendi göbeğimizi kesmekten başka çare bırakmadılar 'ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan 'Suriye'ye Kara Harekatı' Sinyali

İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz terör saldırısının sonrasında Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına karşı Pençe Kılıç Hava Harekatı düzenlenmiş ve sonrasında TSK ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karı Harekatı açısından çok güçlü mesajlar vermişti.

ABD, Silah ve Mühimmat Göndermeye Devam Ediyor

Samsun'da Ömer Halisdemir spor salonunda organize edilen gençlik buluşmasında çeşitli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenleyeceği olası bir kara harekatı ile ilgili güçlü sinyaller vermeye devam etti. ABD'nin bölgedeki terör örgütlerine mühimmat ile silah yardımını yapmaya devam ettiğini söyleyen Erdoğan, 4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu kendilerine tekrar tekrar söylememize rağmen bizi hiç umursamadılar ve artık biz de gereğini yapacağız’
Dedi.


Kendi Göbeğimi Kendimiz Keseceğiz

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;

“Dedim kusura bakmayın, biz NATO’da sizinle beraberiz. Beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok.”

Dedi.