Erdoğan ABD'nin FETÖ'ye Verdiği Para Miktarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Benin Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme sonrası konuşan Erdoğan, ABD'nin FETÖ'ye yaptığı para yardımını da açıkladı.

Erdoğan ABD'nin FETÖ'ye Verdiği Para Miktarını Açıkladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde bir araya geldi.

Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde düzenlenen görüşme basına kapalı şekilde gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak bir saat süren görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Benin Cumhurbaşkanı 'nı törenle karşıladı. Düzenlenen karşılama töreninin ardından iki ülke lideri basına kapalı şekilde bir araya geldi ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Düzenlenen bu toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Benin Cumhurbaşkanı basın mensuplarının karşısına geçti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında ilk olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD 'nin terör örgütü FETÖ 'ye yaptığı para yardımını da açıkladı. Erdoğan 'ın açıklamaları şu şekilde;

"- Atmamız gereken adımları konuşma fırsatımız oldu. Tabii aramızdaki ticaret hacmi istenilen bir seviyede değil. 2017 yılı itibariyle 115 milyon dolar gibi bir ticaret hacmine sahibiz. Tabii hedef bunu çok daha iyi bir konuma taşımak.

- Tarım sektörünü işbirliğimizi geliştirebileceğimiz öncelikli bir alan olarak görüyorum.

- Sayın Cumhurbaşkanlığının 2016 yılında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında özel sektörümüzüz Benin'e ilgisi artmıştır.

- Bugün yine sayın Cumhurbaşkanı ile FETÖ meselesini görüşme fırsatını buldum. Tabii FETÖ malum. Bu örgüt bir vürüs. Temennimiz o ki FETÖ'nün ülkedeki bağlantılarının tasfiyesi ile ilgili olarak en kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyorum. Sene 99 sene 2018 Amerika kendisine 400 dönüm arazi tahsis etti ve bu arazide kendisi orada bütün dünyadaki örgütlerini idare ediyor. Amerika'nın bu örgüte ödediği para 800 - 850 milyon dolar. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum."

Kamubulteni.com | Ankara