Emniyet Genel Müdürlüğü İntihar Eden Polis Memuru Hakkında Açıklamada Bulundu

Polis memuru Yunus Emre Örs’ün 3 Ekim tarihinde intiharı sonrası bazı yayın organlarında çıkan haberler sonrası EGM’den bir basın açıklaması geldi. EGM, intihar eden polis memurunun psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İntihar Eden Polis Memuru Hakkında Açıklamada Bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Yunus Emre Örs’ün ölümünün şüpheli olduğu iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada vefat eden polis memurunun 16.06.2022 günü Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliğinde, beylik tabancasını mesai arkadaşlarına doğrultarak doldur-boşalt yapmış, çevresine zarar verebileceği ihtimali üzerine silahı muhafaza altına alınarak psikoloğa sevk edildiği belirtildi.

Yapılan psikolog görüşmesinde, personele “anksiyete öfke kontrol bozukluğu aktif psikopatoloji” tanısı konularak tedavisine başlanmış, ardından Kadirli ilçesinden tedavisine daha rahat şekilde devam edebileceği Hasanbeyli ilçesine ataması yapıldığı belirtildi.

EGM’den konu hakkında gelen açıklama şu şekilde;

‘’Yunus Emre Örs, 21.09.2022 günü kendisine verilen psikiyatri ilaçlarını dozajının üzerinde kullanmış ve zehirlenerek hastaneye kaldırılmış, doktor raporunun bitişinin ardından Polis Merkezi Amirliğinde görevine yeniden başlamıştır.

Polis Memurumuz, 3.10.2022 saat 08.45’te, kulaklığını almak bahanesiyle Polis Memuru H.K.’dan aracının anahtarını istemiş, daha sonra aracın torpidosunda bulunan H.K.’nın üzerine zimmetli zati demirbaş tabancası ile hayatına son vermiştir.

Personelimiz, bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi görevi sırasında, bir milletvekili veya yakınları ile herhangi bir sorun yaşamamıştır.

Hepimizi derinden üzen intihar ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.

Bu kasıtlı yalan ve teşkilatımızı hedef alan haberlerin son bulmayacağını biliyoruz.

Suç ve suçlularla mücadele eden teşkilatımız yalan ve yalancılarla da mücadele etmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /