Elazığ ve Malatya'da Bilanço Ağır: 21 Ölü 1016 Yaralı

Elazığ'da meydana gelen deprem ile ilgili AFAD 'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 21 'e yükseldiğine yer verildi.

Elazığ ve Malatya'da Bilanço Ağır: 21 Ölü 1016 Yaralı

AFAD son verileri paylaştı.

Elazığ'da önceki gün saat 20,55 'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 40 saniye sallanan Elazığ 'da birçok bina yıkıldı. Depremin bilançosu da gün ağarınca daha net ortaya çıkmaya başladı.

AFAD: 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında  1 kişinin daha yaşamını yitirdiği ve depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 20 'ye yükseldiğine yer verildi. 

Deprem sonrası Türkiye genelinde tüm belediyeler teyakkuza geçti. Ankara, İstanbul, Bingöl, Erzurum ve civar illerdeki tüm belediyeler, imkanlarını Elazığ ve Malatya için seferber etti. Bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi takviye edildi ve enkazların altı aranmaya devam ediliyor. 

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımızın olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU 'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. İlk dakikadan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları açık ve nettir. İnşallah yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve burada karşı karşıya kalınan durumları el birliğiyle gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

20 ÖLÜ 1015 YARALI

AFAD tarafından yayımlanan son verilerde , depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 20 , yaralı sayısının ise 1016 olduğu bildirildi.

Öte yandan Diyarbakır'da 80 yaşındaki kadın, deprem anında kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.