Edirne'de Tutuklanan 2 Yunan Askeri Serbest Bırakıldı

Edirne'de sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle yakalanarak gözaltına alınan ve kısa süre sonra tutuklanan iki yunan askeri, 5.5 aylık tutukluluk sürecinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edirne'de Tutuklanan 2 Yunan Askeri Serbest Bırakıldı

Edirne'de askeri yasak bölgeye izinsiz geçtikleri gerekçesiyle yakalanan ve kısa süre sonra tutuklanan 2 yunan askeri tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

MAHKEME KARARINI VERDİ, MİTRETODİS VE KOUKLAZİS TUTUKSUZ YARGILANACAK

Edirne 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'ndan çıktıkları devriye esnasında Türkiye sınırını geçtikleri için tutuklanan teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis'in tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 5.5 aydır Bahsegel tutuklu bulunan iki asker önümüzdeki süreçte tutuksuz yargılanacak.

İKİ YUNAN ASKERİ, 253 METRE SINIR İHLALİ YAPMIŞTI

Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görevli Teğmen Mitretodis ile Astsubay Çavuş Kouklazis , geçtiğimiz Mart ayında, birinci derece askeri yasak bölgeden 253 metre kadar Türkiye sınırları içerisine girmişti.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından yakalanan ve gözaltına alınan 2 yunan, jandarma karakolundaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmiş, burada da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA