Düğün, Nişan ve Turizmciler İçin Genelge Yayımlandı (Düğünler İptal Edilecek mi Sorusu Cevap Buldu)

Son dakika haberi: Düğün, nişan, sünnet, kına geceleri ve tatilde olan vatandaşlar ile bu işletmeler için yeni genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgede kontrollerin arttırılacağına yer verilirken tarih bilgisi de verildi.

Düğün, Nişan ve Turizmciler İçin Genelge Yayımlandı (Düğünler İptal Edilecek mi Sorusu Cevap Buldu)

Son dakika : Düğün ve nişanlarla ilgili genelge yayımlandı.

İçişleri Bakanlığıtarafından 81 şehrin Valiliğine bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgede düğün ve nişanlarla ilgili talimatlara yer verildi. Yayımlanan genelgede, kamu düzeninin sağlanması, salgının kontrol altına alınması ve risk yönetimi, sosyal izolasyonun sağlanması, sosyal mesafenin korunmasının amaçlandığına yer verildi. 

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün ve nişan gibi organizasyonların fazlalaştığını belirten İçişleri Bakanlığı, özellikle sahil kentlerinde yer alan turizm bölgelerinde yoğunluk olduğuna , vatandaşların kalabalıklar oluşturduğuna yer verildi. Genelgede vatandaşların kurallara riayet etmesi gerektiğinin altı çizildi. 

DENETİMLER ARTACAK

Söz konusu genelgede, 7 Ağustos Cuma, 8 Ağustos Cumartesi ve 9 Ağustos Pazar günlerinde; düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü vb. organizasyonlarda denetimler yapılacağı belirtildi.

Tüm il ve ilçelerde yapılacak düğün, nikah, nişan, kına gecesi , sünnet organizasyonlarının tamamının, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle alınan koranavirüs tedbirlerine bakılacak.

Düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklere yönelik yapılacak denetimlerde, gerek katılımcı olarak bulunan vatandaşların gerekse organizasyonu düzenleyen (salon düğünü şeklinde ise işletmecilerin, köy/sokak düğünü şeklinde ise düğün sahibi olarak taahhütname verenlerin) tarafların yükümlülüklerine uyup uymadıkları detaylıca kontrol edilecek.

SAHİLLERE DENETİM

Sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerinde vatandaşların kalabalık şekilde bir arada bulunabilecekleri; plajların, sahillerde bulunan parti tarzı (beach club vb.) eğlence yerlerinin, özellikle akşam saatlerinden itibaren eğlence yerlerine dönüşebilecek restoran, kafe, kafeterya vb. işletmelerin, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce gönderilen genelgelerle belirlenen koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak. Denetimler, aynı amaçlarla kullanılabilen tekne, yat gibi deniz araçlarını da kapsayacak ve gerekirse denizden de yapılabilecek şekilde planlanacak. Denetimler sırasında yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmeyecek şekilde sivil kıyafetli personel tercih edilecek.

DÜĞÜNLER İPTAL EDİLECEK Mİ? SORUSUNUN CEVABI GELDİ

Genelgeye bakacak olursak düğünlerin iptal edilmesi söz konusu değil. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA