Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Mesut Özil'e Destek Telefonu

Almanya'daki ırkçı tutumdan dolayı Milli takımı bırakma kararı alan Mesut Özil'e Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan destek...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Mesut Özil'e Destek Telefonu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman milli takımını gelen baskılar sonucu bırakma kararı olan gurbetçi futbolcu Mesut Özil'e telefon açtı.  Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Çavuşoğlu, Özil'in dün Alman milli takımını bıraktığını açıklamasından sonra, bugün futbolcuyu arayarak bir görüşme gerçekleştirdi. Mesut Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı bilgilendirmede, 2009 yılından günümüze kadar 92 defa giydiği ve 23 gol attığı milli takımdaki Youwin kariyerini sonlandırdığını söylemişti. Özil, bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer vermişti : 

"Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem. Almanya formasını gurur ve heyecanla giyerdim ama artık aynı şeyleri hissetmiyorum. Bu kararı vermek çok zordu çünkü her zaman takım arkadaşlarım, antrenörlerim ve Alman halkı için her şeyimi verdim. Fakat Almanya Futbol Federasyonunun üst düzey yöneticilerinin Türk kökenime saygı göstermemeleri ve beni bir siyasi propaganda aracına dönüştürmeleri, işleri dayanılmaz noktaya getirdi. Bunun için futbol oynamıyorum. Arkama yaslanıp öylece duracak değilim. Ayrımcılık asla kabul edilemez."

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA