Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması: Rehavet Değil, Tedbir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şehirlerarası giriş-çıkış izni verilen şehirler ve sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması: Rehavet Değil, Tedbir

Alınan yeni kararların normalleşme sürecinde atılan adımlar olduğunu, normalleşmenin gevşeme olmadığının unutulmaması gerektiğini söyleyen Kalın, "Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırması sona eriyor. Bu tedbirler normalleşme sürecinde atılan adımlardır. Fakat unutmayalim: normalleşme, gevşeme değildir. Rehavet değil tedbir." ifadelerini kullandı.

18-19 Mayıs'ta bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin açık olacağını hatırlatan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ayrıca şu ifadeleri kullandı: 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. 18-19 Mayıs’ta bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmeler ve online platformlar saat 10-16 arasında satış ve evlere servis için açık olacak.