Cumhurbaşkanlığı'ndan Açıklama: Türkiye'ye Suriye'den Yeni Göç Dalgası!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'de rejim ve Rusya'nın saldırıları neticesinde oluşması muhtemel yeni göç dalgasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Açıklama: Türkiye'ye Suriye'den Yeni Göç Dalgası!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İbrahim Kalın, İdlib'deki saldırılar sonrasında yaşanması muhtemel 'Göç Dalgası' konusuna ilişkin de açıklamalarda bulundu.

GÖÇ DALGASININ BÜYÜKLÜĞÜ KESTİRİLEMİYOR

AFAD başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların tedbirleri aldığını söyleyen Kalın, gelecek göç dalgasının büyüklüğünün kestirilmesinin zor olduğunu, önümüzdeki günlerde İdlib meselesiyle ilgili siyasi bir çözümün söz konusu olmasını temenni ettiklerini belirtti.

TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEK

Kalın, "Muhtemel göç dalgasına karşı AFAD başta olmak üzere ilgili bütün birimlerimiz tedbirlerini aldılar. Gelecek dalganın büyüklüğünü kestirmek zor. Umarım önümüzdeki günlerde İdlib meselesi ile ilgili bir siyasi çözüm söz konusu olur ve bu acil durumla karşı karşıya kalmayız. Olmaması durumunda, Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek ama bunun bir sınırının olduğunu da herkesin bilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. İdlib'de 3 milyonun üzerinde insan yaşıyor. Saldırıların artması durumunda 1 milyonu aşkın Suriyeli'nin Türkiye'ye gelebileceği iddia ediliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA