Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması: Artık Hesap Vakti Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Akdeniz Sempozyumunda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması: Artık Hesap Vakti Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Dün Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan'ı bir kez daha kınıyorum. 

Türkiye tüm imkanları ve tüm kalbiyle dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanında olmayı sürdürecektir. Bölgedeki dağlık Karabağ'ın işgaliyle başlayan krize son verilmesinin vakti gelmiştir. Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmesiyle bölge huzura kavuşacaktır. 

Yaşanan son gelişmeler, bölgede nüfus sahibi tüm ülkelere gerçekci ve adil çözüm yöntemlerini devreye sokma konusunda fırsat tanımıştır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirilmesini umuyoruz. Özellikle, Minsk üçlüsü denilen ABD, Rusya, Fransa bugüne kadar 30 yıldır bu sorunu çözmemişlerdir. Adeta bu sorunu çözmemek için ellerinden geleni yapmışlardır. Şimdiyse akıl veriyorlar. Zaman zaman da tehdit ediyorlar. Tehdit nedir? Türkiye burada mı? Türk askeri burada var mı? bunu söyleyenler güneyimizde özellikle Suriye'nin kuzeyinde binlerce tır silahı oraya taşıyanlardır. 

Bunu söyleyenler, suriyenin kuzeyini parselleyen orada üsleri kuranlardır. Bunu söyleyenler koalisyon güçleriyle suriyede cirit atanlardır. Bunlar şimdi gelmişler, Türk askeri burada var mı, Türkiye buraya silah naklediyor mu? Şu mantığa , şu akla bakın. Adeta İlham Aliyev kardeşim sanki bunlara hesap verecek. 30 yıla yakındır size hep hesap verdiler, bu işi çözelim, uzatmayalım dediler. İşgale uğrayan topraklar Azerbaycan toprakları. Buradaki insanlar 1 milyonu aşkın insan topraklarından uzak Azerbaycan'da yaşıyor. İşgalciler ise oralarda. Bunun hesabını kimse sormuyor. Artık hesap vakti geldi diyen Azerbaycan ister istemez kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kalmıştır.