Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülke Sorunu Haline Gelen Enflasyonun Düşüşü İçin Tarih Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Vatandaşın dert yandığı enflasyon hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, bunun düşeceği tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülke Sorunu Haline Gelen Enflasyonun Düşüşü İçin Tarih Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Canan Yener Reçber'in moderatörlüğündeki TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enflasyonla beraber gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun düşeceği tarihi açıklayarak  "Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz’’ dedi.

Ek Gösterge Düzenlemesi

Ek göstergede yapılan düzenleme hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Vedat Bey bu çalışmaları sürdürüyor ve bir takvim var. Ek gösterge konusu yıllardır gündemde. Son düzenleme 1994 yılında yapılmış. Tüm gösterge sistemini başından sona düzenledik. Tüm öğretmenlerimizin 2 yıl ve üzeri polislerimizin, alan sınırı olmaksızın 2 yıl ve üzeri sağlık çalışanlarımızın ve din görevlilerimizin ek göstergesi 3600'e yükseldi. Avukatlar, bekçiler, uzman erbaşlar gibi gruplar da 3600 ek göstergesinden faydalanması sağlandı. Ayrıca müdür yardımcıları, mali uzmanlar, kariyer uzmanları ve denetlenme uzmanlarını da 3600 ek göstergeye çıkarıldı. Bir de ek gösterge sistemini de 28 yıl boyunca küçük dokunuşlar yapılmıştı. Bu sistemi ihtiyaçlar ve talepler noktasında revize ettik ve yüce Meclis'e sunarak hayata geçirdik’’ dedi.

Şubat ve Mart Aylarında Düşecek

Enflasyonun bir yük olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Kur Korumalı Mevduat'a vatandaşımızın ilgisi yüksek oldu. Son haftalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, ulaştırma konusunda ve diğer konularda dolaylı etkilemeyi sürdürecek. Enflasyonda Şubat- Mart itibarıyla düşüşü görürüz’’ dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /