Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Açıkladı

Kabine toplantısı sona erdi. Toplantının sona ermesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti ve kabinede alınan kararları duyurdu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın kabine sonrası açıklaması.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Açıkladı

Son dakika: Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama.

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda alınan kararları açıklıyor. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklaması:

Son toplantımızın ardındna kabinenin ikinci yılı sona erdi.

Bugün kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmeyi önümüzdeki hafta müstakil bir programda yapmayı kararlaştırdık.

Üzerinde durduğumuz konuların başında korona salgını var.

Milletimizden ricamız güzel tablonun sürmesi, dikkati hassasiyeti kurallara riayeti elden bırakmayın.

Baş harflerinden ilhamla TAMAM diye ifade ettiğimiz Temizlik, Maske Mesafe ye dikkat etmemiz gerek.

Vaka ve ölüm sayılarının aşağı yönlü olması sevindirici. Gayret ve fedakarlıkla bunları sıfıra ulaştırmalıyız. 

Türkyie , elde ettiği küresel başarıyı sınıf atlayacak bir konumdadır. Bu fırsatın kararını 83 milyon hep birlikte vereceğiz. Ekonomide toparlarnma için her türlü adımı atıyoruz. Destek, teşvik ve nakdi yardımlarla ülkemizdeki her kesimi yeni döneme hazırlama gayreti içindeyiz.

Türkiye'nin yükselişi , kimsenin önünde duramayacağı ivmeye kavuştu. Yeter ki biz kararlı olalım. İnşallah gerisi kendiliğinden gelecek.

Halen süren kısıtlamaları, bu çerçevede bir müddet dha ödememiz gereken bedel olarak görmemiz lazım.

Hastalığın bizi yenmesine köşeye sıkıştırmasına esir almasına izin vermeyeceğiz. Sağlık ile ilgili mecburi sınırlamalar dışında operasyonlar, yatırımlar planlandığı şekilde sürüyor. Yaptığımız açılışlar, düzenlediğimiz programlar, icra ettiğimiz faaliyetler bunun somut göstergesidir. 

AYASOFYA

Ayasofya Müze'den Cami'ye çevrildi.  Kilise'den değil. 

İstanbul'un Fethi'nden utanmak, sadece kendini Türk ve Müslüman olarak görenlerin değil, bu topraklarda yaşayanlardan hiç birinin olamaz. Bu milletin medeniyetine tarihine kültürüne doğrudan saldırmaya cesareti olmayanlar sinsice yollar buluyor.

Bugüne kadar aradıkları her yol yerle yeksan oldu. Ayasofya tartışmasını kültürel değer hapsine almaya çalışanların , Osmanlı'nın Avrupa'daki eserlere yapılan saldırılara tek laf etmemiştir.

Demekki bunların maksadı kültürel mirası savunmak değil. Türk ve İslam düşmanlığına kılıf buluyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, hangi inançtan olursa olsun tüm vatandaşların ibadethane ihtiyaçlarını karşılama konusunda dünyadaki tüm ülkelerden daha iyidir. 

İstanbul'da 435 kilise var. Bunların bir kısmını bizler devletimizin cebinden ihya ettik restore ettik. En son süryanilere ait Bakırköy'deki bir arsanın bizzat temelini ben attım. Öbür tarafta Balat'a aynı şekilde Demir Kilise diye anılan Ortodoks Kilise'sinin açılışını Bulgaristan Başbakanı ve patrik papaz, onlarla beraber açılışını yaptık.

Canlı yayın >>