Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin Başında Erdoğan Var Mı? Var! O Zaman Tavsiye Ediyorum

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engelli memur atamaları töreninde evlilik yaşı konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Evlenme yaşının günden güne arttığını, nikah dışı hayat biçiminin medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Erdoğan, gençlere yuva kurma tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin Başında Erdoğan Var Mı? Var! O Zaman Tavsiye Ediyorum

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Bakın gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Genç yaşta malesef evlenmiyorlar. Kızlarımız da, erkeklerimizde... Çoğu 30'u aşkın evleniyor ya da evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu ya? Devlet babadan bahsediyor muyuz, devlet babanın başında da Erdoğan var mı? Var... Şu anda tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi, medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor.

Televizyonların bir çoğunda bunun kampanyası yapılıyor. Aman bunlara dikkat edin. Aile kurumunu kökünden kurutmaya çalışan semboller öne çıkarılırken, aile kurumuna sahip çıkan davranışlar küçümseniyor. Burada anneler, babalar var. Hepimiz birlikte bunun mücadelesini vermemiz lazım.

Ailemizin içerisinde yer aldığı değerlere sahip çıkmanın bizi küçülten değil, yücelten bir tercih olduğunu gençlerimize göstermeliyiz. Rabbimiz ne buyuruyor; "Nikahlanınız, çoğalınız" buyuruyor. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna hep birlikte tavır koymamız lazım. Sevgili Peygamberimiz ne buyuruyor ; "Kıyamet gününde diğer topluluklara karşı ümmetimin çokluğuyla övüneceğim" buyuruyor.