Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni askerlik sistemi ile ilgili önemli açıklamalar. TRT ortak yayınında gündemdeki meselelere ve askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, yeni askerlik sistemi ile ilgili yakın tarihte açıklama yapılacağını, gençleri rahatlatacak bir sistem üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında, mahalli idareler seçimi için hazırlanan kampanya süreci ve AK Parti manifestosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa süre sonra hayata geçmesi beklenen yeni askerlik sistemiyle ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, 3-6-9-12 sistemi üzerinde durulduğunu, henüz nokta konulmadığını fakat kısa süre sonra yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamaların yapılacağını belirtirken, gençlerin rahatlatılacağı bir askerlik sistemi üzeirnde durulduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3-6-9-12 sistemi üzerinde duruluyor, Nokta konulmadı kısa zamanda açıklarız. Gençleri rahatlatacak sistemi getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKINDAN FARK

Cumhur İttifakının Millet İttifakından Farkı Ne ? Sorusuna Erdoğan, "Şimdi ben her zaman birşey söylüyorum özellikle, bizim MHP ile azami müştereklerimiz var. Ama diğerleri ile bizim böyle bir müşteriğimiz yok. Diğerlerinin ise birbirleriyle inanın bırakın azami müştereklerini CHP'nin HDP ile azami müşterek olabilir ama ne İYİ Parti ile ne Saadet Partisi ile böyle bir birlikteliğinin olacağına ben ihtimal vermiyorum. Fakat çıkar hesapları onları bir araya getirmiştir. Onun için de sayın Bahçeli biliyorsunuz onlara zillet ittifakı diyor bende onlara illet ittifakı diyorum. Ama bizimki Cumhur İttifakı'dır. Cumhur olarak bu milletin geneli ve biz burada hayırda ittifak etmişiz. Burada bütünleşmişiz, burada bir olmuşuz beraber olmuşuz. 7 Ağustos'tan itibaren başlayan bir ittifak bu. 7 Ağustos'ta beyefendi oraya bay Kemal nasıl geldi biliyor musunuz? Ben kendisini davet ettim önce gelmiyordu ve gelmeyeceğini de bildirdiler ve son anda Cuma akşamı döndüler demekki çok baskı yapıldı kendisine ve o mahfillerin yaptığı baskı neticesinde son anda geleceği bildirildi. Onu da herkesin bilmesi lazım. Ondan sonra da zaten bizim o Yenikapı Ruhu'na ters hareket etmeye başladı. Bunu da milletimin bilmesi gerekir diye açıklıyorum. Biz Cumhur İttifakı'nı biz milletimizin bir beka meselesi olarak görüyoruz. Bu ortak beka kaygımızla birlikte gelecekle ilgili müşterek birçok değerlerimizi ortaklaşa ortaya koyabiliyoruz. Diyorum ki bizim bu ittifakımız temennim ve duam o dur ki pazara kadar olmaz, mezara kadar olur." şeklinde yanıt verdi.

HDP EŞİTTİR PKK EŞİTTİR YPG EŞİTTİR PYD

HDP'nin PKK ile eşit çizgide olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "HDP eşittir PKK eşittir YPG eşittir PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada bunu zaten başlarındaki kişiler kendileri açık açık söylüyorlar. Bütün bunlarla beraber dikkat edin bunlar kongrelerinde bile ne bayrağımızı asmışlardır ne İstiklal Marşımızı söylemişlerdir. Bizim kültürümüzde, derneklerin, resmi kurumların bu tür şeylerinde İstiklal Marşı'nı okumak zillet midir? O şereftir. O şeref de şerefli olanlara yakışır. Biz şu anda İstiklal Marşımızı bu gururla bu onurla bugüne kadar okuduk. Bayrağımızı da bugüne kadar bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyerek her zaman gönlümüzde gönderimizde taşıdık taşımaya da devam edeceğiz. Ama diğerlerinin böyle bir derdi yok. Zorla korku belasına bakıyorsunuz şimdi işte bir tane bayrağımızın ufak bir tane tek gelip kongrelerinde salona bazen birileri herhalde uyarırsa asıyorlar. Ama diğerlerinin böyle bir şeyi var sıkıntısı var ve böyle birşey yapamazlar yapmazlar. CHP'nin bunlarla beraber olması zaten anlaşılır gibi değil. Hele hele İYİ Parti'nin, Saadet Partisi'nin bunlarla beraber böyle iş tutması, o da tabi izahı mümkün değildir." şeklinde konuştu.