Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Mülteci' Açıklaması: Geri Dönüşler Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'da Macaristan Başbakanı Orban ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriyeliler ve diğer mültecilerle ilgili bugün ne söyledi? işte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Mülteci' Açıklaması: Geri Dönüşler Başladı

Burada macar bir gazetecinin Türkiye'deki mültecilere ilişkin 'Avrupa'ya geçme ihtimalleri var mı?' şeklindeki soruyu yanıtlayan Erdoğan, Türkiye'de an itibariyle 4 milyonun üzerinde mültecinin bulunduğunu söyledi. 

Erdoğan daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti : 

Şu anda Türkiye'de Suriyeli olarak yaklaşık 3.5 milyon, Irak'lı olarak 500 bin mülteci var, ayrıca tabi Afganistan, Pakistan buralardan sürekli gelip geçen mülteciler oluyor. Biz tabi bunlardan yakalananları ülkelerine gönderiyoruz. İade biliyorsunuz bizim yerlerimizde tutarak, uygun şartlarda kendilerini ülkelerine iade ediyoruz. Biz tabi bu mültecilerle ilgili kapılarımızı açık tutmuş olsak tablo böyle olmaz.

GERİ DÖNÜŞLER BAŞLADI

Bu 3.5 milyon suriyeli ve bunların dışında 500 bin Irak'lı bunlar daha çok ya kamplarda ya da ülkemizin içindeki değişik yerlerde duruyorlar. Geri dönüşler başlamadı değil. Afrin, Cerablus, El-bab burada 250-260 bin Suriyeli geri döndü. İdlib'de bir iltica durumuyla karşı karşıyaydık orada da 60 bin civarındaki suriyeliler İdlib merkezine geri döndüler. Her türlü tedbiri alıyoruz, mümkün olduğu kadar onları misafir etmeye gayret ediyoruz. Bu konuda AB ülkeleri ve diğer dünya ülkelerinden destek bekliyoruz. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA